Šta se očekuje od filma “El Camino”

Iako “Netflix” voli iznenađenja, datum kada će film biti dostupan za gledanje na ovom striming servisu je poznat - 11. oktobar
2201 pregleda 0 komentar(a)
Džesi bježi od svojih demona: “Breaking Bad, Foto: Screenshot
Džesi bježi od svojih demona: “Breaking Bad, Foto: Screenshot

Prošle sedmice “Netflix” je iznenadio fanove “Breaking Bad” objavivši niz informacija i materijala u vezi sa predstojeći filmom koji će nastaviti priču popularne serije, koju je emitovao AMC od 2008. do 2013. Otkriven je datum premijere, poster i sinopsis, te pušten u promet tizer trejler.

Datum kada će “El Camino” biti dostupan za gledanje na ovom striming servisu je 11. oktobar. Do tad može se očekivati još koji tizer i pravi trejler, ali će se detalji u vezi sa radnjom vjerovatno čuvati u tajnosti. Film će pratiti Džesija nakon njegovog dramatičnog bjekstva na kraju serije.

“Džesi će morati da se pomiri sa svojom prošlošću kako bi iskovao ikakvu budućnost”, šturo je opisana radnja ostvarenja čiji scenario i režiju potpisuje Vins Giligan. Aron Pol će se očekivano naći u ulozi dilera meta Džesija Pinkmena. Nije otkriveno koga ćemo od ostalih likova biti u prilici da vidimo opet osim Džesijevog prijatelja Skini Pita, koji se može vidjeti u tizeru.

Džesija Pinkmena smo u seriji posljednji put vidjeli kako bježi nakon nekoliko mjeseci provedenih u zarobljeništvu.Dakle, tražiće ga policija, a vjerovatno i narko–karteli koji će htjeti ili osvetu ili da iskoriste njegove vještine kuvanja meta S obzirom na naslov možda možemo očekivati da ga u filmu vidimo konstantno na putu, kako pokušava da pobjegne od svojih demona, kako ljudskih, tako i psiholoških.

Volter Vajt je preminuo na kraju serije, ali nije nemoguće da će se pojaviti u seriji u nekom flešbeku. Isto važi za druge likove čijim smrtima je Džesi prisustvovao ili je sa njima imao veze, kao što su njegove bivše ljubavi, te bivši partneri koji su se pretvorili u neprijatelje. Dobre su šanse da ćemo opet vidjeti Bedžera (Met L. Džouns), Džesijevog i Pitovog prijatelja, a možda i saradnike Sola Godmena - Kubija i Hjuela. Što se tiče Gudmena (Bob Odenkirk), on je dobio svoju seriju, pa su male šanse da će se i ovdje pojaviti.

Da li će “El Camino” biti na nivou očekivanja teško je znati prije nego što film izađe, ali mnogi su optimistični. Nedavni trijumfi naslova kao “Twin Peaks: The Return” i “Deadwood: The Movie” su pokazali da povraci popularnih serija mogu biti čak i bolji od originala, a Giligan je sa spinofom “Better Call Saul” potvrdio da u “Breaking Bad” univerzumu ima mjesta za nove priče.

Bonus video: