Ništa od novog Hari Poter filma

Rouling je je putem svog zvaničnog web sajta odlučila da otkrije malo više detalja o narednom projektu i prekine nagađanja
1665 pregleda 0 komentar(a)
Hari Poter, Foto: Fanpop.com
Hari Poter, Foto: Fanpop.com

Džej Kej Rouling, britanska književnica i autorka najpoznatija po nizu serijalu romana o čarobnjaku Hariju Poteru, putem svog Twitter profila pokrenula je nagađanja o tajanstvenom novom projektu na kojem trenutno radi, pa je odlučila da ih zaustavi.

Na pomenutoj društvenoj mreži ona je napisala: “Ponekad mrak dolazi iz neočekivanih mjesta”, uz haštagove “Harry Potter” i “Cursed Child” što je naziv pozorišne predstave bazirane na njenoj priči. Odmah su počele spekulacije i teorije o tome što je tačno u pitanju. Fanovi su bili uvjereni da se radi o novoj knjizi ili se čak i novoj filmskoj trilogiji koja bi nosila naziv “Cursed Child” sa originalnom glumačkom postavom. Kako stvari stoje, ova teorija je netačna.

Rouling je je putem svog zvaničnog web sajta odlučila da otkrije malo više detalja o narednom projektu i prekine nagađanja.

“Riječ je o seriji od četiri kratke elektronske knjige koje nisu fikcija, koje će objaviti Pottermore Publishing, a inspirisane su izložbom britanske biblioteke i knjigama ‘Harry Potter: A History of Magic’”, otkrila je ona.

Neki mediji izvijestili su da je Warner Bros otkupio prava na filmsku adaptaciju predstave, ali je to demantovano.

“‘Cursed Child’ i dalje produciraju Sonja Fridman, Kolin Kalender i Harry Potter Theatrical Productions u Londonu, Brodveju i cijelom svijetu, tako da nema nikakvih planova za film”, oglasila se kompanija.

Hari Poter franšiza nedavno se našla u centru pažnje medija kada je jedna katolička škola u Nešvilu uklonila sve knjige o mladom čarobnjaku iz svoje biblioteke zbog toga što, kako su objasnili, sadrže “stvarne kletve i magije koje kad su pročitane mogu prizvati zle duhove”.

Bonus video: