Film "Grudi" biće prikazan u petak u Ulcinju

Film je nastao po predlošku serije "Grudi", a scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović
726 pregleda 0 komentar(a)
Seanema film festival, Foto: Dalibor Ševaljević
Seanema film festival, Foto: Dalibor Ševaljević

Film "Grudi" u režiji Marije Perović biće prikazan u petak, 20. septembra u 20 sati ispred Arheološkog muzeja u Starom gradu u Ulcinju, u okviru takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma petog Seanema film festivala, saopštili su organizatori festivala.

Film je nastao po predlošku serije "Grudi", a scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović.

Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović…Gosti Festivala su Marija Perović, Dubravka Drakić i Peđa Bjelac.

"U 22 sata, takođe ispred Arheološkog muzeja, biće prikazan film "Otvorena vrata" reditelja Florenca Papasa, koji je u takmičarskoj selekciji. U petak, u 20.15 sati u okviru selekcije "Seanema Special Screening" u Kino sali biće upriličena crnogorska premijera filma "Nekome svome" Seada Šabotića. U Kino Sali od 20.30 biće prikazani kratkometražni filmovi takmičarske selekcije "All the Fires the Fire" Efthimisa Kosemunda Sanidisa, "Tina" Dubravke Turič, "Beautiful Loser" Maxime Roy, "The Path" Besima Ugzmajlia, "Crow`s Nest" Flynna Von Kleista, "Scout" Aleksa Cvetkova i "The Christmas Gift" Bogdana Muresanua", naveli su organizatori.

U saopštenju se dodaje da su u fokusu ovogodišnje edicije filmska ostvarenja iz Albanije i regije Pulje, program koji podržava CIRCE (Zajedničke inicijative za promociju filmske djelatnosti na teritoriji Italija - Albanija - Crna Gora) projekat INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje - u petak u 22 sata u Kino Sali biće prikazani filmovi "Vule", "I Ardhur Nga Endrrat" i "E Huaja".

"U Kulturnom centru Ulcinja od 15 sati biće prikazani najbolji kratki evropski filmovi, program koji se realizuje u saradnji sa Evropskom filmskom akademijom (Short Matters! program). Publika će moći da pogleda filmove: "Aquaparque" Ane Moreire, "Those Who Desire" Elene Lopez Riere, "Container" Sebastiana Langa, "I Signed the Petition" Mahdia Fleifela i "The Escape" Laetitie Martinoni. U okviru programa koji Seanema Film Festival radi u saradnji sa Delegacijom Evropske unije i EU Info centrom u Crnoj Gori, takođe u Kulturnom centru u petak od 17 sati publika u Ulcinju moći će da vidi film "Diamantino", zaključuje se u saopštenju.