Pedeset filmova na Seanema fetsivalu u Ulcinju

U okviru programa u saradnji sa Delegacijom Evropske unije i EU Info centrom u Crnoj Gori, na istom mjestu u petak u 17 sati će biti prikazan film „Zimske mušice“
631 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma “Posledice”, Foto: Darko Štante
Scena iz filma “Posledice”, Foto: Darko Štante

Film „Posledice“ u režiji Darka Štantea biće prikazan u subotu, 21. septembra u 20 sati ispred Arheološkog muzeja u Starom gradu u Ulcinju, a u okviru takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma petog Seanema film festivala, najavili su organizatori.

Nakon njega, u 22 sata biće upriličena crnogorska premijera filma „Zaposlena“ reditelja Nikosa Labota, a u Kino sali od 20.30 biće prikazani kratkometražni filmovi takmičarske selekcije: “Poslednja slika o ocu“ Stefana Đorđevića, „Jama“ Albana Ukaja, „The Van“ Erenika Bekiria, „Brotherhood“ Miriam Joobeur, „Put“ Senada Šahmanovića i „Watermelon Juice“ Irene Moray.

“U fokusu ovogodišnje edicije su filmska ostvarenja iz Albanije i regije Pulje, program koji podržava CIRCE (Zajedničke inicijative za promociju filmske djelatnosti na teritoriji Italija - Albanija - Crna Gora) projekat INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje”, poručili su iz organizacije

U subotu u 22.30 sati u Kino sali biće prikazan film “A Shelter Amoung The Clouds”, a u Kulturnom centru Ulcinja od 15 sati će se prikazivati najbolji kratki evropski filmovi.

U pitanju je program koji se realizuje u saradnji sa Evropskom filmskom akademijom (Short Matters! program), te će publika tom prilikom moći da pogleda filmove „Kapitalistis“ Pabla Munoz Gomeza, „Burkina Branderburg Komplex“ Ulua Brauna, „Graduation `97“ Pavla Ostrikova, „Meryem“ Rebera Doskya i „Wildebeest“ Nikolassa Keppensa i Matthiasa Phlipsa.

U okviru programa u saradnji sa Delegacijom Evropske unije i EU Info centrom u Crnoj Gori, na istom mjestu u petak u 17 sati će biti prikazan film „Zimske mušice“.

Na ovogodišnjem festivalu, čiji je moto IN/EXCLUSION, a tradicionalno organizuje ulcinjska NVO „Ja djelujem“ (iAct), biće prikazano pedeset dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih filmova.

Bonus video: