Autori "Igre prijestola" odustali od nove trilogije "Ratova zvijezda"

Autori popularne fantastične HBO serije "Igra prijestola" odlučili su da se povuku iz projekta kako bi se usredsredili na novi posao za Netflix
681 pregleda 1 komentar(a)
Dejvid Beniof i D.B. Vajs, Foto: Reuters
Dejvid Beniof i D.B. Vajs, Foto: Reuters

Nove priče naučno-fantastične sage "Ratovi zvijezda" ostaju da "vise u vazduhu" nakon što su projekat odlučili da napuste Dejvid Beniof i D.B. Vajs, autori "Igre prijestola", a njihovu odluku pozdravili su obožavatelji razočarani poslednjim sezonama fantastične dramske televizijske serije.

Dejvid Beniof i D.B. Vajs su 2018. angažovani za pisanje i produkciju nove filmske trilogije, franšize kompanije Volt Dizni. Prvi film je trebao da izađe u decembru 2022. godine.

Ali, autori popularne fantastične HBO serije "Igra prijestola" odlučili su da se povuku iz projekta kako bi se usredsredili na novi posao za Netflix, prenosi agencija Hina.

"Mi volimo Ratove zvijezda. Kada ih je Džordž Lukas stvorio, stvorio je i nas", napisali su u saopštenju Beniof i Vajs.

"Ali, premalo je sati u danu i osjećali smo da ne možemo raditi na Ratovima zvijezda i Netfliksovim projektima. Povlačimo se sa žaljenjem", dodali su.

Iz Diznija navode da se trilogijom Beniofa i Vajsa trebalo da ispriča priča odvojena od "Skajvoker sage" koja je započela 1977. s filmom u kojem su glumili Mark Hamil, Keri Fišer i Harison Ford i koja bi u decembru trebalo da se zaključi filmom "Ratovi zvijezda: Uspon Skajvokera".

Dizni i Lucasfilm u utorak nisu odgovorili kako će njihovo povlačenje uticati na film planiran za 2022. godinu, čiji detalji još nisu objavljeni.

Franšiza "Ratovi zvijezda" jedna je od najvrijednijih u Holivudu. Film "Posljednji Džedaj" iz 2017. zaradio je 1,3 milijardi dolara, a Dizni je ranije ove godine otvorio tematske parkove Ratovi zvijezda u Kaliforniji i na Floridi.

Čini se da obožavatelji franšize osjećaju olakšanje zbog povlačenja Beniofa i Vajsa nakon velikog razočarenja završetkom srednjevekovne fantastične televizijske serije "Igra prijestola".

"Osjećam veliko olakšanje što su se Vajs i Beniof povukli iz dogovora s Diznijem i Lucasfilmom. Posljednje dvije sezone serije 'Igre prijestola' pokazale su da su izgubljeni bez izvornog materijala", tvitao je Marti Kotik.

Drugi se nadaju da će njihovo povlačenje otvoriti prostor prvoj ženi ili osobi druge boje kože da režira i napiše scenario za novi film "Ratova zvijezda".

"Razmotrite koliko puno ljudi koji nisu bijelci vole StarWars i bili bi i više nego srećni kada bi bili dio sledeće faze franšize", tvitovala je jedna korisnica Tvitera.

Bonus video: