RANI DANI VESTEROSA

Stiže "Kuća zmaja": Šta se zbivalo tri vijeka prije "Igre prijestola"?

Kablovski kanal HBO najavljuje da će gledaoci uskoro gledati seriju koja prati događaje koji su se zbili tri vijeka prije ključnog obračuna u hit seriji „Igra prijestola“
3262 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

 Najava za seriju Kuća zmaja iz HBO-a je stigla samo sat pošto je objavljeno da je planirana pilot serija u kojoj je naslovnu ulogu trebalo da tumači Naomi Vots otkazana.

U septembru 2016. godine serija Igra prijestola je postala najnagrađivanija serija u istoriji. Dobila odlične kritike i pridobila je veliki broj obožavalaca. Nominovana je za nagradu Emi za najbolju seriju za svih sedam sezona, dok je 2015, 2016. i 2018. godine peta, šesta i sedma sezona dobila nagradu Emi za najbolju seriju u udarnom terminu.

Pored toga, Igra prijestola je nominovana i za Zlatni globus i nagradu Hugo, dok je Piter Dinklidž 2011. i 2015. godine osvojio Emija za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji, te Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u seriji za ulogu Tiriona Lanistera.

„Zadovoljstvo mi je da objavim da danas naručujemo seriju Kuća Zmaja za HBO“, rekao je Kejsi Blojs, predsjednik programa HBO-a, na promotivnoj večeri u Los Anđelesu.

„Priča će pratiti kuću Targerijen i rane dane Vesterosa“, dodao je Blojs.

Kuća zmaja
Kuća zmaja

Na svom nalogu na Tviteru Igra prijestola, najavljuje da će Kuću zmaja koproducirati autori Igre prijestola, Džordž R.R. Martin, Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

Zašto je otkazana pilot epizoda snimana tokom ljeta sa oskarovkom Naomi Vots, HBO nije naveo razloge.

Preporučujemo za Vas