Netfliks na meti kritika filmadžija

Autori ljuti jer je striming servis testirao mogućnost gledanja sadržaja na ubrzan ili usporen način
1345 pregleda 0 komentar(a)
Džad Apatau, Foto: AP
Džad Apatau, Foto: AP

Striming platforma Netfliks našla se na udaru kritika filmadžija jer je počela da testira mogućnost gledanja sadržaja na ubrzan ili usporen način, javili su zapadni mediji.

Nakon što su portali koji prate tehnologiju primijetili pomenutu opciju na Netfliksovim aplikacijama, striming gigant je potvrdio da eksperimentiše sa opcijom koja bi korisnicima dopustila da preuzete naslove na svojim pametnim telefonima gleda ubrzano ili usporeno, a taj potez su osudili reditelji kao što su Džad Apatou i Bred Bird.

“Nemojte da me tjerate da zovem svakog reditelja i autora serija na planeti kako bi se borili protiv ovoga. Uštedite vrijeme. Ja ću pobijediti, ali to će potrajati. Nemoj da se za*ebavate sa našim tajmingom. Dajemo vam lijepe stvari, ostavite ih onakvima kakve su zamišljene”, napisao je Apatou na društvenoj mreži Tviter.

Njegov kolega Bird je dodao da se radi o “spektakularno lošoj ideji”, Piter Ramzi je optužio Netfliks za lijenost i nedostatak ukusa, a i reditelj Pejton Rid je na Tviteru napisao da je u pitanju “užasna ideja”.

Njima se u kritikama pridružio i Aron Pol, koji je kazao da je siguran da je Netfliks bolji od toga i da neće to sprovesti u djelo.

Iz Netfliksa su odgovorili da su opcije bržeg i sporijeg gledanja na DVD plejerima dostupne već godinama, ali i da trenutno ne planiraju da dopuste isto na svom servisu.

“Posljednji test je stvorio puno povratnih informacija - što pozitivnih, što negativnih. Bili smo osjetljivi prema stvaraocima, pa u test nismo uključili velike ekrane, posebno televizore velikih dijagonala”, izjavila je potpresjednica Netfliksa, Kila Robinson.

Bonus video: