Bjelogrlić radi na još jednoj seriji: Priča o sudbini bivših košarkaša

Serija će se baviti sudbinama dvojice članova posljednje zlatne generacije jugoslovenske košarke, Srbinu i Hrvatu
190 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Bjelogrlić, Foto: Luka Zeković
Dragan Bjelogrlić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.04.2018. 14:51h

Poznati srpski glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić idejni je tvorac i koproducent velike serije “Žigosani u reketu”, čiji su glavni junaci dva člana posljednje zlatne generacije jugoslovenske košarke – Srbin i Hrvat.

Bjelogrlićevo kreativno učešće u ovom ambicioznom regionalnom projektu se, navodi portal, tu i završava. On će se posvetiti nastavku “Senki nad Balkanom”, dok će režiju “košarkaša” kao i pisanje scenarija povjeriti grupi drugih autora.

Ekipa scenarista je oformljena i priča o sudbini bivših velikih košarkaša se uveliko sklapa. Pored Bjelogrlićevog stalnog saradnika Vladimira Kecmanovića, tu su još pisac Kosta Peševski, scenarista iz Hrvatske Antonio Gabelić, koji je između ostalog učestvovao u pisanju scenarija za jednu sezonu hit serije “Bitange i princeze”.

Serija će se baviti sudbinama dvojice članova posljednje zlatne generacije jugoslovenske košarke, Srbinu i Hrvatu, koji nakon blistavih igračkih karijera započinju nove živote, pokušavaju da se ostvare u drugim poslovima, ali se nakon mnogo godina ponovo sreću s namjerom da se vrate svojoj najvećoj ljubavi - košarci. Snimanje će početi u narednih mjesec-dva, a emitovanje je planirano za jesen.

Drugi Bjelogrlićev aktuelni projekat “Senke nad Balkanom” dobio je drugu sezonu, koja će prikazivati događaje iz 1933. i 1934. godine.

Bonus video: