Netflix unajmio bioskop “Paris” za prikazivanje svojih filmova

Dosad je Netflix praktikovao da povremeno unajmi razne bioskopske dvorane na ograničeno vrijeme, kako bi provjerio da li filmovi zadovoljavaju uslove za dobijanje raznih nagrada
430 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Premda oštro kritikovan zbog toga što svojom uslugom uskraćuje istinsko kinematografsko iskustvo gledaocima, Netflix je najavio da će dugoročno unajmiti kultnu njujoršku kino-dvoranu 'Paris' za prikazivanje najprestižnijih filmova svoje platforme.

Portal koji prati događanja u Holivudu, "Deadline", piše da je Netflix sklopio desetogodišnji ugovor o iznajmljivanju, prebosi BBC.

Dosad je Netflix praktikovao da povremeno unajmi razne bioskopske dvorane na ograničeno vrijeme, kako bi provjerio da li filmovi zadovoljavaju uslove za dobijanje raznih nagrada.

Naime, jedan od uslova za nominacije raznih filmskih nagrada je prikazivanje filma u kinima.

Netflixov kandidat za Oskara, film 'Marriage Story', već se prikazuje u kinu Paris, izgrađenom 1948. godine.

"Konačno će ovaj kultni kino ponovno biti otvoren, a postaće kuća posebnih Netflixovih događaja", tvitovali su iz Netflixa, a njihovu odluku pozdravili su brojni ljubitelji filma.

Prošla je 71 godina otkako je filmska diva Marlen Ditrih presjekla vrpcu za otvaranje kina Paris, koji je s vremenom postao jedno od cjenjenijih bioskopa za prikazivanje art filmova.

Istovremeno je riječ o jedinom preostalom kinu s jednim platnom u Njujorku, a svoja je vrata za posjetioce je zatvorio krajem avgusta. Sada kada je u priču ušao Netflix, bioskop će i dalje ostati otvoren.

Brojni slavni glumci i reditelji izrazili su zabrinutost za budućnost kino-dvorana zbog ogromne konkurencije streaming servisa poput Netflixa.

Među njima su slavni Stiven Spielberg i glumica Helen Miren koja je rekla da je porast popularnosti streaming servisa porazan za sve one koji stvaraju filmove za prikazivanje u bioskopima.

Bonus video: