Dodjela Zlatnih malina, favorit Transformersi - Posljednji vitez

Peti nastavak serijala "Transformersi" nominovan je između ostalog u kategorijama najgoreg filma, najgoreg glumca (Mark Volberg), najgore sporedne muške uloge (Džoš Dumel), najgore sporedne ženske uloge (Lora Hadok) i najgore režije (Majkl Bej
54 pregleda 0 komentar(a)
Zlatna malina, Foto: Printscreen
Zlatna malina, Foto: Printscreen
Ažurirano: 03.03.2018. 07:45h

Film "Transformersi - Posljednji vitez" sa šest nominacija favorit je za satiričnu filmsku nagradu Zlatna malina, koja će danas biti dodijeljena i po tradiciji se uvijek održava dan prije ceremonije dodjele Oskara, nagrade američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka, saopšteno je na sajtu fondacije "Zlatna malina".

Peti nastavak serijala "Transformersi" nominovan je između ostalog u kategorijama najgoreg filma, najgoreg glumca (Mark Volberg), najgore sporedne muške uloge (Džoš Dumel), najgore sporedne ženske uloge (Lora Hadok) i najgore režije (Majkl Bej).

Za najgoreg glumca i glumicu takmiče se Tom Kruz za ulogu u filmu "The Mummy" (Mumija), Dženifer Lorens za "Mother" (Majka), Dakota Džonson i Džejmi Dornan za "Fifty Shades Darker" (Pedeset nijansi mračnije), Ema Votson za "The Circle" (Krug) i Tajler Peri za "Boo 2! A Madea Halloween".

Nominacije za tu satiričnu nagradu objavljene su u januaru dan prije nominacija za Oskara video snimkom pod nazivom "Kako zaštiti čovječanstvo od toksičnog otpada".

Zlatna malina dodjeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije "Zlatna malina" koja parodira američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka.

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobjednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini "pobjednici" koji su došli na ceremoniju dodjele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Ceremonija 90. dodjele Oskara biće održana u nedjelju u 20 časova po lokalnom vremenu u pozorištu Dolbi u Los Anđelsu.

Bonus video: