ZAMOLILI IH DA SLUŽE KAO AMBASADORI

Glumac Idris Elba i supruga dobili počasno državljanstvo Sijera Leonea

Sijera Leone zemlja sa netaknutim plažama, surfovanjem, šimpanzama poznatija je u svijetu po brutalnom ratu od 1991. do 2002. koji je opisan u filmu "Krvavi dijamant"
1438 pregleda 0 komentar(a)
Idris Elba, Foto: Shutterstock
Idris Elba, Foto: Shutterstock

Britanski glumac Idris Elba i supruga dobili su danas počasno državljanstvo Sjera Leonea, domovine njegovog oca.

Vlasti te zapadnoafričke zemlje uručili su danas diplomatske pasoše 47-godišnjem britanskom glumcu i njegovoj kanadskoj supruzi Sabrini Dour, zamolivši ih da služe kao ambasadori za brend te zemlje.

Sijera Leone zemlja sa netaknutim plažama, surfovanjem, šimpanzama poznatija je u svijetu po brutalnom ratu od 1991. do 2002. koji je opisan u filmu "Krvavi dijamant" (Blood Diamond).

Turizam je tek počeo da se oporavlja kada je ponovo pogođen epidemijom ebole 2014-2016. u kome je umrlo gotovo 4.000 ljudi samo u Sijera Leoneu.

Danas je predsjednik zemlje Džulius Maada Bio doručkovao sa Elbom i njegovom suprugom.

On ih je pozvao da promijene narativ o Sijera Leoneu kao o ratom razorenoj zemlji gdje hara ebola i pokažu da se radi o zemlji sa mnoštvom šansi za investiranje i jednoj od najboljih turističkih destinacija, rekao je portparol predsjednika.

Elba je odrastao u Velikoj Britaniji, otac mu je iz Sijera Leonea, a majka iz Gane.

Glumac je poznat po ulogama u seriji "Luter" u filmovima iz franšize Marvel kao što su "Osvetnici" i "Tor", a časopis Pipl (People) imenovao ga je za najseksepilnijeg muškarca 2018. godine.