Novi božićni filmovi koji su zamijenili klasike

Na listi filmova koji su idealni za prazničnu atmosferu, našle su se romantične komedije, ali i animirana ostvarenja za djecu
4440 pregleda 0 komentar(a)
Iz filma "Last Christmas", Foto: Universal Studios/AP
Iz filma "Last Christmas", Foto: Universal Studios/AP

Umjesto tradicije gledanja božićnih klasika, ove godine Holivud i inostrane produkcije obezbijedile su nekoliko interesantnih filmova praznične tematike koji se savršeno uklapaju u zimsku atmosferu.

Na listi koju smo pripremili, našli su se i filmovi za djecu, ali i komedije za odrasle.

Last Christmas

“Last Christmas” (Posljednji Božić) je britanska komedija koju je režirao Poil Feig, a scenario potpisuju Brijoni Kimings i Ema Tompson, koja je uz pomoć supruga Grega Vajsa doradila ovu priču. Film je baziran na pjesmi istog naziva muzičara Džordža Majkla, a u njemu glavne uloge tumače Emilija Klark i Henri Golding, kao i sama Tompson i Mišel Jeoh.

Emilija tumači lik Kejt, koja sezonski radi kao maskirani vilenjak u radnji za božićne ukrase u Londonu. Nakon što je cimer izbaci na ulicu ostaje bez doma, pa se seli kod roditelja - jugoslovenskih imigranata. Ubrzo upoznaje Toma koji će joj promijeniti život.

Noelle

Ovo ostvarenje je američka fantazija čija se radnja odvija tokom Božića, a snimljen je u produkciji Walt Disney Pictures kompanije. Režiju i scenario potpisuju Mark Lorens, a glavne uloge igraju Ana Kendrik, Bil Heder i Kingsli Ben-Adir, Bili Ejčner, Džuli Hagerti i Širli Meklejn.

Radnja filma “Noelle” se odvija na Sjevernom polu, u toku priprema za Božić. S obzirom na to da je Djeda Mraz preminuo pet mjeseci ranije, njegov sin Nik Kringl bori se sa zadacima koje je bio prinuđen da preuzme kao nasljednik. Njegova mlađa sestra Noel, koja je postavljena na poziciju distribucije i održavanja božićnog duha mu pruža podršku. Problemi nastaju kada Nik uzima slobodne dane, a Irvasi se nakon toga vraćaju na Sjeverni pol bez njega.

Let It Snow

Američka božićna romantična komedija u režiji Luka Snelina, bazirana je na dječjoj bajci Morin Džonson, Džona Grina i Loren Mirakl, istog naziva. Glavne uloge tumače Izabela Mesed, Šameik Mur, Odeja Raš, Mišel Houp, Liv Hjuson i drugi.

“Let It Snow” se dešava u Ilinoisu, gdje Džulija u vozu srijeće pop zvijezdu u usponu Stjuarta Bejla. On pogrešno shvata da je Džulija paparaco, kada ona krene za njim u pokušaju da mu vrati telefon koji mu je ispao. Kako bi joj se izvinio, Stjuart joj nudi večeru, a slavna ličnost uskoro će upoznati cijelu njenu porodicu i prijatelje.

A Cinderella Story: Christmas Wish

Tinejdžerski mjuzikl sa daškom komedije režirao je Majkl Džonston koji potpisuje i scenario, a glavne uloge tumače Lora Marano kao Ket Deker, Greg Sulkin kao Dominik Vintergarden, Isabela Gomez kao Isla, Barkli Houp kao Terens Vintergarden i drugi. U pitanju je peti dio franšize bazirane na čuvenoj bajci o Pepeljuzi, smještenoj u moderno doba. U okviru “A Cinderella Story: Christmas Wish” glavna junakinja koja je zbog zle maćehe i polusestre prionuđena da za Božić radi na prodaji jelki, ipak će uspjeti da dobije svoje praznično čudo.

Klaus

“Klaus” je španski animirani film u žanru komedije, čiji scenario i režiju potpisuje Serđio Pablos, a objavljen je posredstvom striming platforme Netflix. Glavnim junacima glasove su pozajmili Džejson Švarcman, J.K. Simons, Rašida Džouns, Vil Saso, Neda Margrit Laba, Serđio Pablos, Norm Mekdonald i Džoen Kusak.

Radnja donosi priču o Džasperu, lijenom sinu ambicioznog generala, koji pokušava da ga promijeni. Posljednji pokušaj biće slanje Džaspera na udaljeno ostrvo sa zadatkom da tokom godine pošalje šest hiljada pisama, a ako ne uspije izgubiće porodično nasljedstvo.

Bonus video: