Popularnost stekli kasno, a zarađuju milione

Morgan Frimen, Harison Ford, Melisa Mekarti, Džudi Denč su dokaz da za dobru ulogu ne smetaju godine
6517 pregleda 2 komentar(a)
Morgan Friman, Foto: AP
Morgan Friman, Foto: AP

Da nada umire posljednja i da nikada ne treba odustajati od svojih snova dokazuju i legende Holivuda koji su “svojih pet minuta” morali prilično dugo da čekaju. Mnoge svjetske zvijezde čekale su godinama kako bi dobile svoju veliku ulogu i počele se pojavljivati na naslovnim stranama svih časopisa, piše Bright Side.

Harison Ford (35 godina)

Ford je postao poznat u Holivudu relativno kasno. Imao je 35 godina kada je dobio ulogu Han Sola u trilogiji Ratovi zvijezda (1977-1983). Ovaj glumac kasnije je stekao status vodeće zvijezde kada je igrao poznatog Indijana Džonsa u nizu filmova o ovom arheologu i njegovim dogodovštinama.

Džon Hem (36 godina)

Hem je na TV-u debitovao 2000. godine kada je dobio ulogu u sitkomu “The Hughleys” i “Svemirskim kaubojima”. Ipak, nije bio popularan sve do 2007. godine kada je dobio svoju veliku ulogu i postao dobro poznat svima. Bila je to uloga Dona Drapera u seriji Momci s Madisona (Mad Men) i, zahvaljujući svom napornom radu, ovaj glumac je dobio mnoge nagrade, nominacije i veoma dobre kritike.

Džon Hem
Džon Hem(Foto: AP)

Tim Alen (38 godina)

Tim Alen je svoju karijeru započeo kao komičar 1975. godine i time se bavio dugi niz godina. Prepoznatljivost i slava došli su mu kada je imao 38 godina i to zahvaljujući sitkomu “Sam svoj majstor” koji se prikazivao od 1991. godine do 1999. godine. Ovo je bila jedna od najpopularnijih serija u SAD-u 90-ih godina i Tim je dobio mnoge nominacije i nagrade za ovu ulogu.

Koni Briton (39 godina)

Tami Tejlor iz serije “Friday Night Lights” (2006–2011) uloga je koja je učinila Koni Briton poznatom glumicom, pa čak i ikonom i idolom. Naime, ona je imala 39 godina kada je dobila ovu ulogu koja joj je donijela mnogo nagrada i nominacija, a u filmovima i serijama počela se pojavljivati još 90-ih godina.

Džejn Linč (40 godina)

Popularnost je ovoj glumici došla 2000-ih s projektima poput “Najljepši pas na izložbi” (2000), “Moćni vjetar” (2003) i “Džanfer u četrdesetoj” (2005). I prije ovoga Džejn se pojavljivala u filmovima i serijama, a njen prvi veliki film bio je “Vice Versa” iz 1988. godine.

Melisa Mekarti (41 godina)

Jedno od prvih Melisinih pojavljivanja na televiziji bilo je 1997. godine, kada je imala 27 godina, i pojavila se u jednoj epizodi serije Dženi. Nakon toga glumila je u brojnim filmovima i serijama, uključujući i “Čarliejeve anđele”, “Bijeli oleandar”, “Lijepi ružni ljudi” i drugim. Ali postala je izuzetno prepoznatljiva kao glumica nakon što je glumila u komediji “Djeveruše” 2011. godine. Za ovu ulogu je bila nominirana za nagradu Akademije. Popularnost su joj takođe donijeli i Mike i Molly, pa je Melisa osvojila svoju prvu Emi nagradu za ovu ulogu.

Morgan Friman (50 godina)

Teško je povjerovati da je postojalo vrijeme kada Morgan Friman nije bio poznat, ali popularnost mu je došla 1987. godine, s filmom “Noć i dan makroa”. Kada je snimio ovaj film, glumac je već imao 50 godina. Njegov rad na ovom filmu učinio ga je poznatim širom svijeta i donio mu nekoliko nominacija za prestižne nagrade. Njegov uspjeh potvrđen je i kasnije mnogim nominacijama i nagradom Zlatni globus za njegovu sljedeću ulogu u filmu “Vozeći gospođicu Daisy” (1989).

Džudi Denč (61 godina)

Denč je bila vrlo popularna britanska pozorišna glumica mnogo prije nego je postala poznata u Holivudu i širom svijeta. Ona je svoju ključnu ulogu dobila 1995. godine u filmu “Zlatno oko” i glumila je šeficu Džejmesa Bonda. Tada je imala 61 godinu. Nakon ovog filma, glumica je nominovana za brojne filmske nagrade, a osvojila je i Oskara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu “Zaljubljeni Šakespir” iz 1998. godine.

Bonus video: