U 94. GODINI

Preminula jedna od najljepših Bondovih djevojaka

Proslavila se igrajući lik Pusi Galor u filmu “Goldfinger”
2309 pregleda 0 komentar(a)
Šon Koneri ljubi Onor Blekmen, Foto: AP
Šon Koneri ljubi Onor Blekmen, Foto: AP

Britanska glumica Onor Blekmen, koja se proslavila igrajući lik prelijepe Pusi Galor u Bondovom filmu “Goldfinger”, preminula je u 94. godini života. Tužnu vijest saopštili su članovi njene porodice.

''S velikom tugom javljamo da je Onor Blekmen umrla u miru, prirodnom smrću, u svojoj kući u Lusu, okružena porodicom. Bila je jako voljena i najviše će nedostajati ćerki Loti, sinu Barnabiju, kao i unučadi Dejziju, Oskaru, Oliviji i Tobiju", piše u saopštenju'.

''Bila je cijenjena majka i baka, ali i glumica s velikim talentom. Kombinacija ljepote, inteligencije i sposobnosti. Zahvaljujući jedinstvenom glasu i radnoj etici postigla je ikonski status u svijetu filma i zabave. Bila je apsolutno predana svom poslu'' navodi se u objavi.

Od Onor Blekmen oprostili su se i producenti najnovijeg filma o Džejmsu Bondu Barbara Brokoli i Majkl G. Vilson.

"Bila je izvanredan talenat i voljeni član Bondove porodice. Naše misli su sa njenom porodicom u ovom trenutku'', navodi se u objavi Brokolijeve i Vilsona.

Međutim, njena najpoznatija uloga je lik Pusi Galor u filmu “Goldfinger” iz 1964. godine. Kada je predstavljena Šonu Koneriju koji je igrao Džejmsa Bonda, on je izjavio “Mora da sanjam!”.

Blekman je imala dvoje djece i četvoro unučadi.