Džema Velan: Serija "Igra prijestola" je promijenila ulogu žene

Očigledno da je moja uloga bila fantazija, ali ipak su žene prikazane vrlo realno. Možda nije stvar ubistva, ali bile su nezavisne i sposobne da vode
592 pregleda 0 komentar(a)
Džema Velan, Foto: Screenshot
Džema Velan, Foto: Screenshot

Glumica Džema Velan koja je najpoznatija po seriji ''Igra prijestola'' kaže da je HBO zaslužen za promjenu uloge žene na filmu.

‘’Igra prijestola zaista je promijenila stvari u smislu načina na koji se za žene pišu uloge i kako se predstavljaju. Očigledno da je moja uloga bila fantazija, ali ipak su žene prikazane vrlo realno. Možda nije stvar ubistva, ali bile su nezavisne i sposobne da vode. Ali u današnje vrijeme, ogroman dio procesa pisanja čini žene naprednim i ključnim", piše britanski "Metro".

Ova tridesetosmogodišnja glumica je istakla da kada je započela snimanje nije mislila o tome da li je igra malu ili veliku ulogu, jer je bila zahvalna da snima i da ima posla.

''Igra prestola'' je zaista promenila tok kako se tretiraju glumice, kako se predstavljaju i kako će se prikazati na filmu ili seriji, poručila je ona.

Takođe, poznata glumica je navela da postoje mnogi projekti vođeni od strane muškaraca koji su brilijantni, te navela seriju ''Sukcesiju'' kao primjer.

"Ima prostora za sve nas", istakla je.

Govoreći o seksualnosti lika koji tumači, glumica Džema Velan rekla je da nije "imala pojma" da je Jara lezbejka, ali je dodala:

"Zaključujem da svakako jeste. Ne vjerujem da bi sebe ograničila na ovu ili onu osobu. U obzir dolazi bilo šta, šta god ‘završava posao, zabavno je i interesantno".

Bonus video: