Otac Vudija Harelsona bio plaćeni ubica i kockar

U vezu s kriminalnim podzemljem vjerovatno je došao kada je nagomilao kockarske dugove, zbog čega je brzo morao da dođe i do velikih novčanih iznosa
1382 pregleda 0 komentar(a)
Vudi Harelson, Foto: Richard Shotwell/ AP
Vudi Harelson, Foto: Richard Shotwell/ AP

O talentima glumca Vudija Harelsona piše se godinama, ali malo ko zna da je njegov otac Čarls Harelson osuđen na dvije doživotne kazne za ubistvo sudije Džona Vuda Juniora. Sada će Netfliks snimiti seriju o ovom plaćenom ubici i kockaru.

Inače, Čarls je 1979. osuđen na dvije doživotne kazne za ubistvo sudije Džona Vuda juniora, a prije toga povezivali su ga sa nizom ubistava. Povezivali su ga sa podzemljem, te se sumnjalo da je radio kao plaćeni ubica.

U vezu s kriminalnim podzemljem vjerovatno je došao kada je nagomilao kockarske dugove, zbog čega je brzo morao da dođe i do velikih novčanih iznosa, a nije previše mario kako će novac zaraditi.

Navodno je za ubistvo sudije dobio 250.000, a naručio ga je jedan diler. Čarls Harelson je sudiju ubio u maju 1979. godine i to je bio prvi atentat na federalnog sudiju u SAD.

Tadašnji predskednik države Džimi Karter ubistvo je okarakterisao kao "napad na sudstvo".

Sa još dvojicom zatvorenika Čarls je pokušao da pobjegne iz zatvora, ali su uhvaćeni i nakon toga je prebačen u stroži zatvor, gdje je 2007. u 70. godini umro od srčanog udara. Svi ovi događaji naći će svoje mjesto u dokumentarnoj seriji, a veliki dio njegovog života, kako navodi britanski "Metro" bio je obavijen velom misterije.

Prenose da je čak Čarls jednom prilikom rekao da je umiješan u ubistvo američkog predsjednika Džona F. Kenedija. Serija će biti hronika Čarsovog života, a u ovom dokumentarcu pristali su da učestvuju Vudijeva braća Bret i Džordan. Iako se još ne zna da li će dio dokumentarne serije biti i sam poznati glumac, on je jednom prilikom izjavio da nema problema da priča o ocu.

Davne 1988. u intervjuu za magazin "Pipl" rekao je da on nije mnogo učestvovao u njegovom vaspitanju, a posjećivao ga je u zatvoru jednom godišnje.

"Možda će zvučati čudno, jer govorim o osuđenom ubici, ali moj otac je bio jedan od najelokventnijih, najnačitanijih i najšarmantnijih ljudi koje poznajem. Gledam na njega više kao na nekoga ko bi mi mogao biti prijatelj, nego na nekog ko mi je otac", rekao je Vudi Harelson.

Bonus video: