U LOS ANĐELESU

Ford pod istragom zbog incidenta tokom upravljanja avionom

Federalna administracija za avijaciju (FAA) je saopštila da je Ford upravljao malim avionom kojim je nepropisno prešao preko piste na koju je slijetao drugi avion
2325 pregleda 0 komentar(a)
Harison Ford - Jon Gambrell, Foto: Jon Gambrell/AP
Harison Ford - Jon Gambrell, Foto: Jon Gambrell/AP

Američki glumac Harison Ford je pod istragom zbog prošlosedmičnog incidenta koji se dogodio na aerodromu u Los Anđelesu.

Federalna administracija za avijaciju (FAA) je saopštila da je Ford upravljao malim avionom kojim je nepropisno prešao preko piste na koju je slijetao drugi avion.

Avioni su bili udaljeni jedan od drugog oko 1.100 metara na aerodromu u Los Anđelesu, incident se dogodio u petak, a iako nije bilo opasnosti od sudara, glumac je ipak pod istragom.

Sedamdesetsedmogodišnji Ford je priznao svoju grešku, te je uputio izvinjenje, potvrdio je njegov portparol. Kao razlog je naveo da je glumac pogrešno čuo instrukcije kontrole saobraćaja na aerodromu. Istakao je da povrijeđenih nije bilo, kao ni opasnosti od sudara.

Ford je upravljao avionom “aviat husky” s dva sjedišta, javlja BBC.

Slavnom glumcu ovo nije prvi incident. Naime, on je 2017. godine preletio iznad aviona kompanije “American Airlines” u kojem je bilo 110 putnika. To se dogodilo na aerodromu u Californiji, a FAA ga tada nije kaznio.

Dvije godine ranije je Ford je uspio da se povrijedi prilikom slijetanja na teren za golf u Los Anđelesu.

Takođe, Ford ima dozvolu za upravljanje helikopterom, a 1999. godine prilikom prisilnog slijetanja u Nebraski imao je više sreće pa nije bio povrijeđen, kao i njegov saputnik

Preporučujemo za Vas