NEDAVNO POTVRDILI PROMJENU PRAVILNIKA

Dodjela Oskara 2021. u junu umjesto u februaru zbog korone?

Britanski "The Sun" donosi intervju s holivudskim insajderom koji tvrdi kako je očigledno da će se sljedeća dodjela po prvi put prebaciti na novi termin
247 pregleda 0 komentar(a)
Statua Okara, Foto: Chris Pizzello
Statua Okara, Foto: Chris Pizzello

Pandemija korone polako popušta širom svijeta, no kako se o zloglasnom virusu još uvijek ne zna dovoljno te s obzirom na to da epidemiolozi predviđaju drugi, jesenji talas epidemije, nije ni čudo da se mnoge stvari prisilno mijenjaju.

Konzervativna filmska Akademija nedavno je potvrdila promjenu svog pravilnika te objavila kako će za prestižne zlatne kipiće na sljedećoj dodjeli konkurisati i filmovi koji neće biti prikazani u bioskopima, a sada se pojavilo pitanje i hoće li se dodjela Oskara uopšte dogoditi 28. februara 2021., u terminu tradicionalno rezervisanom za filmski glamur.

Britanski "The Sun" donosi intervju s holivudskim insajderom koji tvrdi kako je očigledno da će se sljedeća dodjela po prvi put prebaciti na novi termin i da će to najvjerovatnije biti kraj maja ili početak juna. To ne znači nužno da u februaru sljedeće godine još uvijek očekuju pandemijske restrikcije koje bi onemogućile okupljanje ljudi, ali imaju svoju računicu.

"Bez nekakvih promjena doći će do pobune. Filmski studiji prisiljeni su da odgađaju premijere svojih filmova, kina su zatvorena, a ako bi se i dodjela odgodila za nekoliko mjeseci pretpostavka je da bi filmovi prikazani na samom kraju 2020. ili u prvim mjesecima 2021. još uvijek mogli ući u konkurenciju za Oskara. Akademija je o tome obavijestila studije koji sada imaju vremena da prilagode svoje planove i nove datume. Sve je još u fazi pregovora, ali opcija je realna", rekao je izvor za britanski medij.

Preporučujemo za Vas