Ilon Mask i Ivanka Tramp razbjesnili Lanu Vačovski

"Redpilling" je nedavno postao desničarski, mizoginistički mim, a Mask je na Twitteru napisao "Uzmi crvenu pilulu" uz simbol socijalista
1152 pregleda 0 komentar(a)
Matrix, Foto: Matrix
Matrix, Foto: Matrix

"Poslije ovoga nema nazad. Uzmi plavu pilulu i priča se završava - probudićeš se u svom krevetu i vjerovati u što god želiš da vjeruješ. Ako uzmeš crvenu pilulu ostaćeš u 'Zemlji čuda', a ja ću ti pokazati koliko je duboka zečija rupa. Sjeti se da je sve što nudim istina, ništa više od toga".

Ovako glasi sad već legendarne riječi Morfeusa (Lorens Fišburn) u prvom filmu "Matrix" trilogije, a svi gledaoci su kao i glavni lik Neo, kojeg tumači Kijanu Rivs, uzeli crveni i uplivali u tada revolucionarni filmski svijet rediteljskog dua Vačovski.

Od tada su se mnogi služili analogijom crvene i plave pilule, ali kada su to nedavno učinili Ilon Mask i Ivanka Tramp u svom razgovoru na društvenim mrežama, to je razbjesnilo rediteljku Lili Vačovski.

"Redpilling" je nedavno postao desničarski, mizoginistički mim, a Mask je na Twitteru napisao "Uzmi crvenu pilulu" uz emodži crvene ruže, koja je simbol demokratskih socijalista u Americi, da bi Trampova na to odgovorila: "Uzela sam je".

"Je*ite se oboje", napisala im je Vačovski, da bi u sljedećem tvitu iskazala podršku organizaciji Brave Space Alliance, koja sebe opisuje kao "prvi LGBTQIA centar koji vode crnci i trans ljudi u Čikagu".

Mask, multimilioner i izvršni direktor kompanija SpaceX i Tesla, nije ništa dodavao svom tvitu za koji se smatra da referiše na njegov sukob sa kalifornijskm vlastima vezano za ponovno otvaranje Tesla fabike u Fremontu, u čemu ga je podržao američki predsjednik Donald Tramp. Lili, koja je 2016. promijenila pol, očigledno je smatrala licemjernim sa njegove strane da koristi citat iz filma koji ju je proslavio.

Bonus video: