Kijanu Rivs i Keri En Mos nahvalili scenario

"Lana Vačovski je napisala predivan scenario, prelijepu priču koja me je dirnula. To mi je sasvim dovoljan razlog da pristanem da radim"

1523 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Insider.com
Foto: Insider.com

Prošlo je skoro dvije decenije od završetka Matrix trilogije, a tada braća, danas sestre Vačovski bavile su se raznim fascinantnim projektima - od "Speed Racera" do "Cloud Atlasa". Ipak, nijedan njihov projekat nije ostavio tako jak kulturološki trag kao "Matrix", pa je vijest o snimanju novog nastavka oduševila ljubitelje franšize širom planete.

Šuškalo se dugo da se radi o prednastavku, spinofu, da bi se ispostavilo da je pred nama "Matrix 4" koji će režirati i napisati Lana Vačovski, a u glavnim ulogama će se ponovo naći Kijanu Rivs i Keri En Mos i po njihovim riječima publika ima čemu da se nadamo.

"Nikad nisam ni pomislila da bi se ovo moglo desiti", kazala je glumica koja igra Triniti i istakla da je pristala da se vrati u njene čizme prije svega zbog scenarija koji su uz Vačovski napisali autor knjige "Atlas oblaka" Dejvid Mičel i Aleksandar Hermon.

"Kad sam dobila taj scenario, sa svom njegovom nevjerovatnom dubinom, integritetom i umjetnošću na najvišem mogućem nivou odmah sam pomislila da je to dar sa nebesa. Tako sam uzbuđena", kazala je glumica za magazin "Empire".

I Rivs, koji će se nekako vratiti u ulogu Nea, iako smo ga vidjeli kako umire u trećem filmu, nije štedio riječi hvale na račun scenarija, kazavši da je jednako u duhu svog vremena kao originalni film.

"Lana Vačovski je napisala predivan scenario, prelijepu priču koja me je dirnula. To mi je sasvim dovoljan razlog da pristanem da radim to. Raditi sa njom opet je zaista nevjerovatno. Uvijek je to bilo posebno iskustvo i ta priča je imala neke smislene stvari da nam poruči, da nam bude hrana za dušu", kazao je Rivs.

Bonus video: