Kristen Stjuart kao princeza Dajana

Radnja filma dešavaće se u Sandringemu i pokazaće Dajanu u trenucima kada shvata da njen brak više ne funkcioniše

3888 pregleda 0 komentar(a)
Kristen Stjuart, Foto: Shutterstock
Kristen Stjuart, Foto: Shutterstock

Glumica Kristen Stjuart igraće britansku princezu Dajanu u novom filmu o pokojnoj predstavnici britanske krune i njenom razvodu od princa Čarlsa, prenosi BBC.

Stjuart, koju je proslavila uloga u sagi "Sumrak" glumiće mladu Dajanu Spenser, u filmu čija se radnja dešava 90-tih godina prošlog vijeka, a po scenariju autora serije "Birmingemska banda" (Peaky Blinders) Stivena Najta, objavile su sajtovi koji prate Holivud.

Reditelj Pablo Larejn rekao je da je Stjuart "jedna od najsjajnih glumica danas".

Radnja filma dešavaće se u Sandringemu i pokazaće Dajanu u trenucima kada shvata da njen brak više ne funkcioniše, prenosi N1.

"Odlučili smo se da se upustimo u priču o identitetu i oko toga kako žena, nekako, odluči da ne bude kraljica", rekao je Larejn za Deadline.

"Ona je žena koja je tokom tog perioda odlučila i shvatila da želi da bude ona žena kakva je bila prije nego što je upoznala princa Čarlsa", dodao je.

Dajana Spenser udala se za princa Čarlsa 1981. godine. Rastali su se 1992, a razveli 1996. godine. Lejdi Di, kako su je zvali, poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu sledeće godine.

Kristen Stjuart poznata je po glumi Bele Svon u hit franšizi "Twilight" (2008-2012), a pojavila se i u prošlogodišnjem rimejku "Čarlijevih anđela". U filmu "Snežana i lovac" glumila je 2014. godine.