Preminuo glumac Nebojša Glogovac

Glogovac je važio za jednog od najboljih srpskih glumaca, a veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića, u seriji "Porodično blago" (1998-2001)
83 pregleda 61 komentar(a)
Nebojša Glogovac, Foto: Beta-AP
Nebojša Glogovac, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.02.2018. 08:58h

Srpski glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je u Beogradu.

Glogovac je krajem januara hitno primljen u bolnicu, i tada je saopšteno da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na društvenoj mreži Fejsbuk oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

"Zauvek u mom srcu! Sa anđelima mili moj... ", napisala je glumica.

On je već dvije decenije je jedan od najboljih srpskih glumaca, a diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Ostvario je niz zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.

Neke od njegovih pozorišnih uloga su u predstavama "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Hadersfild", "Šine", "Lutalica", "Lažni car Šćepan Mali", "Hamlet". Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima "Bure baruta", Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi", "Do koske", "Enklava", "Ustav Republike Hrvatske". Igrao je u serijama "Porodično blago", "Moj rođak sa sela", "Vratiće se rode", "Vojna akademija", "Ubice mog oca", "Ravna Gora". Dobitnik je pet Godišnjih nagrada JDP, Sterijine nagrade, Nagrade "Miloš Žutić", "Ardalion", "Milivoje Živanović". Prošle godine je proglašen Evropskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Dobio je nagrade za najboljeg glumca u filmu "Ustav Republike Hrvatske" na festivalima u Puli i Londonu kao i Gran pri na Filmskim susretima u Nišu.

Bonus video: