Filmovi o Brusu Četvinu i Sandri Jurak

Večeras na UnderhillFestu po jedan film iz međunarodne i regionalne selekcije

873 pregleda 0 komentar(a)
Iz filma “Nomad: Stopama Brusa Četvina”, Foto: Privatna arhiva
Iz filma “Nomad: Stopama Brusa Četvina”, Foto: Privatna arhiva

Film iz međunarodne selekcije ovogodišnjeg Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma, UnderhillFesta, “Nomad: Stopama Brusa Četvina” u režiji proslavljenog Vernera Hercoga biće prikazan večeras u 20.45 časova na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku.

”Mnogi njegovi igrani filmovi u karijeri dužoj od pola vijeka bave se apokaliptičnim situacijama, a likovi u njegovim čuvenim dokumentarcima nalaze se u neistraženim, divljim i više nego rizičnim situacijama, poput najnovijeg ‘Nomad: Stopama Brusa Četvina’, o preminulom (puto)piscu”, navodi se u saopštenju Underhilla.

Nakon toga, u 22.30 časova, takođe na košarkaškom terenu u Njegoševom parku, biće prikazan film iz regionalne selekcije ”Da je meni ono što mi nije” u režiji Višnje Skorin.

Iz filma 'Da je meni ono što mi nije'
Iz filma "Da je meni ono što mi nije"foto: Privatna arhiva

“Film prati životnu priču Sandre Jurak koja je devedesetih godina bila prateći vokal nekim od najvećih estradnih imena tog doba. Spletom nesretnih okolnosti, Sandra ostaje bez posla i danas joj nijedan posao nije stran: čisti stanove, brine o zgradama, njeguje starije osobe. Ipak njena je ogromna želja da se vrati na estradu pa se Sandra, u pedesetoj godini života, prijavljuje kao takmičarka na televizijskom šouu ‘Nikad nije kasno’, nadajući se uspjehu”, piše u najavi filma.

Organizatori UnderhillFesta poručuju publici da je potrebno da dođu ranije, prije zakazane projekcije filma, kako bi mogli da se smjeste i da se ispoštuju sve mjere koje je prepisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Bonus video: