Netflixov konkurs za scenariste širom svijeta

Pozivaju scenariste iz cijelog svijeta da pošalju svoje radove na konkurse koji su raspisali za četiri različita žanra

2386 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: AP Marcio Jose Sanchez
Ilustracija, Foto: AP Marcio Jose Sanchez

Netflix u saradnji sa “Imagine Impact“, ekspoziturom producentske kompanije “Imagine Production” iza koje stoje Brajan Grejzer i Ron Hauard pozivaju scenariste iz cijelog svijeta da pošalju svoje radove na konkurse koji su raspisali za četiri različita žanra, prenosi Variety.com.

Najbolje ideje će, uz pomoć ove dvije kuće, biti razvijene u film koji će se tokom sljedeće godine pojaviti na najvećem striming servisu, navodi se u saopštenju.

Prvi od četiri konkursa traje do 6. jula, a u pitanju je akciona avantura za sve uzraste. Zainteresovani se prijavljuju elektronskim putem, a detalji su na internet stranici - https://www.imagine-impact.com/netflix.

Najbolji scenariji biće predstavljeni Netflixu, a oni za koje se organizatori konkursa odluče potpisaće plaćeni ugovor sa servisom. Nakon toga, dobiće mentorstvo iz franšize “Imagine Impact”, koji će im pomoći da razrade sadržaj za snimanje ostvarenja. Konkurs za preostala tri žanra biće objavljen u julu, septembru i novembru ove godine.

"Imagine Impact” od osnivanja 2018. godine, pomogla je razvoj 62 filmska i televizijska projekta, a tokom tri sezone projekta primili su više od 4.000 radova iz 81 zemlje svijeta.

Bonus video: