Tarantino: Umin udes mi je jedna od najvećih životnih grešaka

„Uma je bila zabrinuta zbog snimanja te scene. Nikome od nas nije palo na pamet da se radi o opasnoj sceni. Svi smo mislili da je to samo vožnja“, istakao je reditelj
108 pregleda 3 komentar(a)
Kventin Tarantino, Uma Turman, Foto: Reuters
Kventin Tarantino, Uma Turman, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2018. 09:04h

Proslavljeni reditelj Kventin Tarantino rekao je da je to što je dozvolio Umi Turman da vozi automobil i u njemu doživi udes na snimanju filma "Kill Bill“ jedna od njegovih najvećih životnih grešaka.

Oskarovac je u intervjuu za Dedlajn rekao da je prije nego što je Turmanova sjela za volan, on odvezao automobil u drugom smjeru. Objasnio je da tada nije shvatio da postoji krivina na putu.

Tarantino je objasnio da je to što nije još jednom isprobao putanju, po kojoj je glumica trebalo da vozi automobil, bila ogromna greška, piše RTS.

U intervjuu za Njujork tajms, koji je objavljen tokom vikenda, Turmanova je rekla da je brinula zbog stanja vozila, ali da ju je Tarantino ubijedio da nastave sa snimanjem scene.

„Uma je bila zabrinuta zbog snimanja te scene. Nikome od nas nije palo na pamet da se radi o opasnoj sceni. Svi smo mislili da je to samo vožnja“, istakao je reditelj.

„Odvezao sam automobil niz put i pomislio: 'Dobro, ovo će biti u redu. Nema krivina.' Vratio sam se nazad na set i rekao joj da će moći to da izvede i da neće biti nikakvih problema. Umin odgovor bio je: 'U redu.' Zato što je vjerovala u mene. Imala je povjerenja u mene. Rekao sam joj da će biti bezbjedna. Na kraju, nije bilo tako. Pogriješio sam“, naveo je Tarantino.

Kako je objasnio, odluka da Turmanova vozi u suprotnom smjeru donijeta je zato što je svjetlo bilo bolje uz tog ugla.

Bilo je užasno kada je vidio da je doživjela udes.

„Srce mi se slomilo. To je daleko najveća greška moje karijere. To je jedna od najvećih grešaka u mom životu“, objasnio je Tarantino, navodeći da je taj događaj u narednih nekoliko godina ostavio trag u odnosu njih dvoje: „Nije da nismo pričali, ali se njeno povjerenje u mene izgubilo.“

Turmanova je u udesu pretrpjela povrede vrata i koljena.

Glumica je prije neki dan na Instagramu objavila snimak udesa, koji je uprava studija „Miramaks“ na sve načine pokušala da prikrije. Turmanova se zahvalila Tarantinu što je pronašao i dao joj snimak.

„Kventin Tarantino je bio izuzetno pogođen i još osjeća grižu savesti zbog udesa i dao mi je snimak godinama kasnije da bi jednog dana vidio svjetlost dana, nevezano što za taj događaj pravda najvjerovatnije nikada neće biti zadovoljena“, napisala je glumica na Instagramu.

„Osim toga, uradio je to znajući da će mu to naijneti ličnu štetu i ponosna sam na njega što je postupio ispravno i hrabro“, zaključila je Turmanova.

Bonus video: