Filmske zvijezde koje su zbog odbijanja htjeli da odustanu od glume

Nekim glumcima nije bilo lako doći do prave uloge

4261 pregleda 20 reakcija 2 komentar(a)
De Nirozaslužan što jee Peši nastavio da se bavi glumom, Foto: Menshealth
De Nirozaslužan što jee Peši nastavio da se bavi glumom, Foto: Menshealth

Mnogima se snovi ne ostvaraju, pa su spremni i da odustanu od istih. Tako su neki glumci danas velike filmske zvijezde, a ipak su u jednom momentu hteli da odustanu od glume tik prije nego što su dobili svoju veliku ulogu.

Bredli Kuper

Kuper je debitovao 2001. godine u filmu “Mokro, vrelo američko ljeto”, a nakon toga je glumio u TV seriji “Alijas”, gdje je njegova uloga postepeno bivala sve manja.

Bredli Kuper
Bredli Kuperfoto: Nathan Denette

“Išao sam na posao samo tri dana nedjeljno. Hteo sam da se j***no ubijem”, izjavio je glumac kada se u jednom intervjuu prisjećao ovog perioda svog života. Njegovu karijeru spasio je film “Lovci na djeveruše” iz 2004. godine, u kom je glumio zajedno sa Ovenom Vilsonom.

Od tada, njegova karijera krenula je da se penje, a ubrzo nakon toga postao je jedna od najvećih zvijezda Holivuda zahvaljujući ulozi u filmu “Mamurluk”.

Džo Peši

Kako bi izgledao filmski svijet bez Džoa Pešija? Ne znamo i ne želimo da znamo. Prvu ulogu na filmu imao je 1976. godine u niskobudžetnom “krimiću” pod nazivom “Death Collector”.

On je smatrao da gluma, ipak, nije za njega, pa je htio da ostavi sve to i ode u Bronks, gde je trebalo da vodi restoran svog prijatelja. Tada je na scenu stupio Robert de Niro, piše portal Ranker.

De Niro je, zapravo, vidio ovaj Pešijev debi, svidjelo mu se kako glumi, pa ga je pozvao da mu predloži ulogu u kultnom filmu iz 1980. godine, “Razjareni bik”. Sve ostalo je istorija.

Gal Gado

Lijepa glumica izraelskog porijekla probila se na filmskom platnu zahvaljujući ulozi Žizel u franšizi “Paklene ulice”. U stvari, ovo je bila jedna od malobrojnih uloga koje je uopšte i uspjela da dobije, s obzirom na to da se suočila sa odbijanjem više puta nego što je mogla da prebroji, kako je sama rekla.

“Previše puta bila sam odbijena za ulogu. Pomislila sam da to možda i nije za mene. Htela sam da se vratim da studiram pravo, mislila sam da je to bolje nego da vučem porodicu za sobom”, opisala je.

Previše puta bila odbijena za ulogu: Gal Gado
Previše puta bila odbijena za ulogu: Gal Gadofoto: Clay Enos

Međutim, od njene uloge u superherojskom filmu “Čudesna žena”, čitav njen pogled na karijeru se promijenio. Postala je svjetski popularna, a imala je čak vremena i za neke druge uloge, kao što je mini-serija o životu Hedi Lamar.

Bri Larson

Amerikanka je glumila tu i tamo već kao dijete, i zamalo da se njena karijera završi u tako ranom dobu, a da nije čestito ni počela.

Ona je, naime, bila na audiciji za ulogu ćerke Toni Kolet u seriji “United States of Tara”. Nije uspjela da dobije tu ulogu, i toliko se razočarala da je bila spremna da potpuno odustane od glume, i prijavila se za koledž.

Zamalo da se njena karijera rano završi: Bri Larson
Zamalo da se njena karijera rano završi: Bri Larson foto: Richard Shotwell

“Toni je bila moj heroj. Mislila sam da niko na svijetu ne može da odigra tu ulogu bolje od mene, ali kada sam odbijena, kao da odjednom više nisam shvatala stvarnost”, rekla je Larsonova povodom ovog slučaja.

Međutim, ništa još nije bilo gotovo. Nakon nekog vremena, ponovo su je zvali iz produkcije serije “United States of Tara” da joj ponude ulogu. Kasnije je glumila u mnogim poznatim filmovima, kao što je, na primer, “Soba”.

Majkl B. Džordan

On je imao prvu zapaženiju ulogu u seriji “Žica”, međutim, kada je njegov lik uklonjen, odlučio je da je vrijeme da se oproba u malo drugačijim ulogama. Kada se preselio u Holivud kako bi jurio karijeru u kojoj neće stalno dobijati iste uloge, suočio se sa odbijanjem.

 Njegov san je da postane 'sledeći Vil Smit: Majkl B Džordan
Njegov san je da postane "sledeći Vil Smit: Majkl B Džordanfoto: Matt Licari

“Moja majka i ja došli smo u Los Anđeles i išli po svim mogućim agencijama za uloge. Svi su me odbili”, rekao je Džordan. Kada je 2009. godine dobio ulogu Kvoterbeka u 4. sezoni serije “Friday Night Lights”, vjerovatno nije ni sanjao da će to biti prekretnica u njegovoj karijeri.

Džordan je tom ulogom stekao neočekivanu popularnost, a kasnije su se uloge samo nizale, pa je tako njegov san da postane “sledeći Vil Smit” i te kako živ.

Bonus video: