En Hatvej: Nema stolica na setu da ne bismo odmarali

En Hatvej o saradnji sa uticajnim rediteljem Kristoferom Nolanom

5995 pregleda 0 komentar(a)
Opet bi sarađivala sa Nolanom: Hatvej - Foto:, Foto: Jordan Strauss
Opet bi sarađivala sa Nolanom: Hatvej - Foto:, Foto: Jordan Strauss

Američka glumica En Hatvej u svom je posljednjem intervjuu otvoreno opisala kako je raditi za cijenjenog i uticajnog reditelja Kristofera Nolana. Sa Kristoferom Nolanom glumica En Hatvej sarađivala je dva puta. Prvi put 2012. godine na filmu “The Dark Knight Rises”, a onda su dvije godine kasnije snimili “Interstellar”.

U korektnim su odnosima i glumica tvrdi da ako joj se ukaže prilika ponovno bi rado sarađivala s cijenjenim rediteljem, no jedna stvar joj se urezala u pamćenje sa tih setova.

Naime, četrdesetdevetogodišnji Nolan na svojim snimanjima ne dozvoljava stolce kako zaposleni, ali ni glumci ne bi odmarali.

“Kristofer ne dozvoljava stolce na svom setu. Dva puta smo sarađivali i oba puta je važilo isto pravilo. Njegov razlog donošenja ovakve odluke je da misli kako zaposleni na setu sjedeći nisu produktivni i ne rade, već odmaraju”, ispričala je Hatvej.

I to nije sve, isti reditelj na svome setu ne dozvoljava korišćenje mobilnih telefona, već ih treba ostaviti u kabinama ili izvan studija. Bez obzira na sve, En ima samo riječi hvale za Nolanove radove, pa ističe kako očito ima nešto u toj zabrani stolica.

“U njegovom radu sve je uvijek spremno na vrijeme. Film je gotov u zadatim vremenskim okvirima i nikad ne premašuje budžet’, istakla je.

Istovremeno, Tviterom se proširila šala na račun zabrane sjedjenja na setu britanskog reditelja, a brzo nakon toga na društvenim je mrežama osvanula fotografija Roberta Patinsona koji trenutno sarađuje s Nolanom. Na fotografiji je vidljivo kako Patinson u vrijeme pauze sjedi na ogradi, te u otvorenom kamionu smještenom na setu.

Bonus video: