„Skarabej“ Mladena Vujačića na PriFORUMu

Međunarodni filmski festival u Prištini posvećuje veliku pažnju filmskoj industriji regiona

1656 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Poster
Ilustracija, Foto: Poster

Crnogorski filmski projekat „Skarabej“ („Scarab“), reditelja Mladena Vujačića i producentkinje Milene Charan, selektovan je za ovogodišnju radionicu za razvoj scenarija dugometražnih igranih filmova Best pitch - PriFORUM. U pitanju je dio Internacionalnog filmskog festivala PriFilmFest, koji ove godine realizuje svoje 12. izdanje.

Selektovani crnogorski projekat „Skarabej“ je prošle godine podržao i Filmski centar Crne Gore u kategoriji za razvoj scenarija. “’Skarabej’ je napisan kao duhovita krimi-komedija s originalnim elementima u tretmanu lokalnog miljea.

Projekat predstavlja modernu priču koja sa sobom nosi aktuelne društvene teme izbjeglištva, u kojoj se pronalazi određena tragikomičnost njenih glavnih junaka”, navodi se u opisu. Međunarodni filmski festival u Prištini posvećuje veliku pažnju filmskoj industriji regiona. Jedan od njegovih najvažnijih segmenata je upravo PriFORUM - regionalni koprodukcijski događaj.

PriFORUM je platforma filmske industrije festivala koja se sastoji od niza programa koji okupljaju filmske radnike s područja Balkana i cijele Evrope, a sarađuje s mnogim međunarodnim organizacijama i mrežama kako bi organizovali niz radionica, masterklasova, obuka i predavanja za goste iz svijeta industrije filma, za studente, publiku i mlade profesionalce. U proteklim godinama, PriFORUM se razvio u mjesto susreta regionalnih filmskih stvaralaca. Za razliku od većih festivala i filmskih tržišta, ovaj PriFest-ov segment nudi intimniju postavku koja pruža više mogućnosti za umrežavanje i saradnju filmskih stvaralaca, poručuju iz FCCG.

Bonus video: