Snima se film o Dejvidu Džohansenu

Za ovaj dokumentarac biće zaduženi Martin Skorseze i Dejvid Tedeski

1139 pregleda 0 komentar(a)
Skorseze i Dejvid Džohansen, Foto: New York Post
Skorseze i Dejvid Džohansen, Foto: New York Post

Proslavljeni reditelj Martin Skorseze i Dejvid Tedeski rade na novom dokumentarnom filmu o Dejvidu Džohansenu, frontmenu grupe “New York Dolls”, kako je objavio “Showtime Documentary Films”.

Inače, “New York Dolls” je američka hard rock grupa s početka sedamdesetih godina prošlog vijeka, koja se obično smatra jednom od preteča punka i glam-rocka, a snagom muzičkog uticaja poistovjećuje s legendarnim “Velvet Underground”. Dejvid Džohansenov uticaj bio je ključan na mnoge kasnije grupe kao što su Guns‘n Roses, Ramones, Damned, Kiss, pa i na Morisija iz grupe The Smiths.

‘’Poznajem Dejvida Džohansena već decenijama”, otkrio je Skorseze, reditelj koji je višestruko nagrađivan Oskarima, Gremijima i mnogim drugim priznanjima.

“Njegova mi je muzika bila nadahnuće još od vremena kada sam stvarao ‘Ulice zla’ (1973. godine). I onda, a i sada, smatram da je Dejvidova muzika upijala energiju Njujorka. Često odlazim na njegove nastupe, a tokom prošle godine, gledajući njegov nastup u ‘Café Carlyle’, kao da sam osjetio poziv da moram o njemu da napravim film kroz koji ću da prikažem životni put, odnosno razvoj jednog neizmjernog muzičkog talenta u okruženju u kojemu je nastao’’, kaže Skorseze, prenosi Headliner.

Osim filma “Vječni sjaj” (‘Shine A LIght On Me’, 2008.) o Rolling Stonesima, Skorseze je prošle godine objavio dokumentarni film o Bobu Dilanu (‘Rolling Thunder Revue’). Istovremeno je bio i izvršni producent filma o Robiju Robertsonu i grupi The Band (‘Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band’).

Bez sumnje, Skorseze je zanimljivom muzičkom pričom pronašao novu ‘zlatnu žilu’ pa će ponovo napraviti izvrstan dokumentarni film s obiljem zanimljivog materijala.

Bonus video: