Vajnstin se konačno oglasio povodom optužbi za seksualno zlostavljanje

Poznati producent je u medijskoj izolaciji otkako ga je preko stotinu žena optužilo za seksualno zlostavljanje
65 pregleda 2 komentar(a)
Harvi Vajnstin, Harvi Vajnštajn, Foto: Reuters
Harvi Vajnstin, Harvi Vajnštajn, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2018. 17:16h

Holivudski producent Harvi Vajnstin, koji je u medijskoj izolaciji nakon što ga je preko stotinu žena optužilo za seksualno zlostavljanje, konačno je odlučio da progovori.

Tokom pojavljivanja u emisiji „The View“ u utorak, glumica Rouz Mekgovan je detaljno objasnila kako je izgledao navodni seksualni napad na nju tokom Sandens festivala 1997. godine. Ona je navela da se Vajnstin samozadovoljavao dok joj je pružao oralni seks u đakuziju.

Filmski mogul joj je iste godine platio stotinu hiljada dolara da ćuti, a sve je otkriveno tek krajem prošle godine kada je „Njujork tajms“ objavio priču, podsjeća B92.

Vajnstin je, doduše preko advokata Bena Brafmana, odlučio da prekine tišinu i poručio da su ovi navodi potpuno neistiniti.

“Gledajući ’performans’ Rouz Mekgovan koja očigledno promoviše svoju novu knjigu učinila je nemogućim da moj klijent ostane imun na namjere da bude ocrnjen u javnosti. Ne samo što je gospodin Vajnstin demantovao ovu priču, već su to učinila i dva svjedoka, uključujući i Rouzinog menadžera u to vrijeme, kojem ona tvrdi da se povjerila dan kasnije, ali i glumac Ben Aflek. Povjerila im se ubrzo nakon incidenta koji danas naziva ’silovanjem', ali koji je 1997. godine svom menadžeru opisala kao ’konsenzualni’ čin seksa“, rekao je Ben Brafman u saopštenju za „Dejli njuz“.

Vajnstin tvrdi da mu je Džil Mesik, njena bivša menadžerka prenijela da je glumica zažalila zbog seksa u đakuziju, ali da je bilo uz pristanak. A tu je i navodan mejl Bena Afleka:

“Nikada mi nije rekla, niti sam tražio da mi kaže da je napadnuta od strane bilo koga. Sve suprotno je laž. Ne znam šta je Rouz radila, niti šta tvrdi da je radila“, navodno je napisao.

Advokat je prilozio i slike u kojem Rouz i Vajnstin poziraju zajedno na amfAR gala večeri 2005. godine što pokazuje da su ostali prijatelji i u godinama nakon navodnog napada.

Bonus video: