Slobodan Marunović u "Dnevnici": Zagrljaji djece su mi bili podstrek

Kako je objasnila voditeljka emisije Biljana Savićević glumac je tog dana stvorio poseban odnos sa porodicom Lakušić, a najvišeo mu je značio zagrljaj malog Đorđa
248 pregleda 3 komentar(a)
Slobodan Marunović
Slobodan Marunović
Ažurirano: 31.01.2018. 09:45h

Pomoći ljudima u nevolji mnogima je bio motiv da pokažu svoju humanu stranu, pa je iz istog razloga poziv za učešće u “Dnevnici” prihvatio i crnogorski glumac Slobodan Marunović.

Dom Vanje Lakušić koja svakog dana na svijet treba da donese treće dijete, bez obzira na probleme zrači toplinom, a Marunović je nesebičnim radom i trudom ovoj samohranoj majki pomogao da makar na neko vrijeme “stane na noge“.

„Moram najprije da pohvalim koncept emisije 'Dnevnica', koliko ja znam takav u regionu ne postoji i mislim da je to lijep altruistički princip koji su autori iskoristili da ljude poznate u javnosti iskoriste da bi nekom ko je u nevolji pomogli“, rekao je Marunović i dodao da mu, iako fizički zahtjevni, zadaci tokom snimanja nijesu teško pali.

"Rad mi uopšte nije stran. Puno radim, kako u svojoj profesiji u pozorištu, tako i u nekim drugim prostorima koji me zanimaju. Nijednog trenutka nijesam besposlen. Prošle godine sam sa svojim sinom Blagotom organizovao dvije međunarodne manifestacije (Green Montenegro International Film Fest i Medjunarodnu filmsku kamp koloniju sa velikim brojem filmova i gostiju). Nađem uvijek posla na selu u Martinićima na svojoj očevini i djedovini. Volim sa prijateljima da planinarim i na taj način održavam kondiciju i vitalnost, pa mi nikakav napor nije predstavljao taj radni dan koji je trajao 14 sati da bih pomogao porodici u nevolji“, prisjeća se snimanja Marunović.

Kako je objasnila voditeljka emisije Biljana Savićević glumac je tog dana stvorio poseban odnos sa porodicom Lakušić, a najvišeo mu je značio zagrljaj malog Đorđa.

„Imam troje djece i unuku, tako da su mi poznati ti topli zagrljaji i znam na koji način ispuniti djetetu želju. Zagrljaji koji sam dobio od Đorđa i njegove sestre Ksenije na početku, dali su mi tu toplinu i bili podstrek. Dok sam radio, čitavo vrijeme sam mislio na njihove potrebe i želje, slične kakve imaju sva djeca. To mi je čitavo vrijeme bilo prisutno u glavi dok sam odrađivao dnevnicu za njih“, ispričao je Marunović. Prilikom posjete, crnogorski gumac imao je priliku da čuje njihovu životnu priču.

„Sama činjenica da sam pristao da budem u 'Dnevnici', da sam upoznao tu porodicu bila mi je dovoljna motivacija da ne pravim neku patetiku od priče. Imao sam zdrav i veliki motiv da to lijepo i uspješno odradim i čini mi se da je sve prošlo kako treba i da to što je zarađeno, pomoći im da im narednih nekoliko mjeseci život bude podnošljiviji“, smatra Marunović.

Glumac je kod prikupljanja novca za porodicu Lakušić imao i pomoć.

„Pozvao sam moje dobre prijatelje, okupili smo se u predivnom nacionalnom restoranu Kužina. Neki su se slikali, neki ne, ali je taj dio je bio najuspješniji kad je upitanju finansijski dio 'Dnevnice'“, pohvalio je Marunović prijatelje koji su mu tog dana pružili podršku.

Posljednji zadatak junak dana obavio je u marketu Idea i punih ruku se vratio u dom porodice Lakušić, a kako je sve prošlo, gledaoci TV Vijesti imaće priliku da vide večeras od 20 časova.

Komšija sa sela došao po kredit

Tokom snimanja emisije sagovornik Vijesti je imao različite zadatke, a jedan od njih bio je da bude agent za kredite.

Na pitanje kako su budući korisnici kredita reagovali na njegovu novu ulogu i koliko je uspio da im objasni šta ih sve čeka prije i nakon potpisivanja ugovora, Slobodan Marunović je odgovorio:

„To je bilo veoma neobično. Imao sam tri klijenta, dva nijesam poznavao, dok je jedan moj komšija sa sela - traktorista Mićo koji s proljeća sređuje i moju baštu. Prvo je meni bilo iznenađenje kad se pojavio, ali on nešto nije reagovao, ponašao se kao da sam ja tu stvarno zapošljen. Više sam bio zbunjen ja, nego on. Ta druga dva klijenta sam dobro uputio u način kako doći na najjednostavniji način do kredita u toj banci sa jednim žirantom, da im je potrebna mjenica i potvrde iz firme i to je to. Nije to bilo ništa komplikovano, a oni su bili vrlo zadovoljni“.

Pokrovitelj projekta ''Dnevnica'' su IDEA marketi.

Bonus video: