Film "Biser Bojane" prikazan i na Kipru

Iako je film završio svoju bioskopsku misiju kad je u pitanju prostor ex-YU, kako ističe Karadžić, nije sa festivalima
570 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz filma Biser Bojane: Vanja Nenadić i Slaven Došlo, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Detalj iz filma Biser Bojane: Vanja Nenadić i Slaven Došlo, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 27.01.2018. 12:05h

Crnogorski film “Biser bojane” braće Karadžić, koji je prošle godine bio najgledaniji u podgoričkom bioskopu Cineplexx, preksinoć je imao premijeru na Kipru. Godinu dana nakon što je premijerno prikazan u Beogradu, a zatim i u ostatku regiona, te u Italiji, Švedskoj, Norveškoj, Kanadi, stigao je i u toplije krajeve.

“U organizaciji udruženja Crnogoraca na Kipru, preksinoć je organizovana premijera filma u Limasolu. Premijeri prisustvovali reditelj Milan Karadžić, producent Dragan Đurković i ja. Publika je sa oduševljenjem gledala film. Naši domaćini su advokatska kancelarija Krisis Dimitrijadis i advokat Vladislav Vanja Popović”, prepričava utiske sa premijere Milutin Mima Karadžić producent i jedan od glavih glumaca u filmu Biser Bojane.

Ova romantična krimi komedija snimana u Beogradu, Ulcinju i Trstu, gdje god je prikazana, izazivala je veliko interesovanje. Tako je, navodi Karadžić, bilo i u Limasolu.

“Publika nije bila samo sastavljena od naših ljudi, već su Biser Bojane gledali i Kiprani jer je bio engleski titl i ljudi su oduševljeni pričom, igrom, ali i predivnim snimcima Ulcinja i Ade Bojane”, pohvalio se Karadžić kojem je pripređeno iznenađenje, pa mu je prije prikazivanja filma na video bimu bila prikazana posebna poruka dobrodošlice.

“Poruka je bila divan gest koji su napravili domaćini i bilo je, naravno, lijepo biti to veče tamo”, dodaje on.

Iako je film završio svoju bioskopsku misiju kad je u pitanju prostor ex-YU, kako ističe Karadžić, nije sa festivalima.

“Dobili smo prije neki dan poziv da Biser Bojane ove godine bude prikazan na Pulskom festivalu. Naime, naš film će otvoriti poseban program koji počinje da se emituje u okviru tog festivala, a nazvan je 'Kino uz more'”, otkriva Karadžić.

Ranije je najavljena i istoimena serija, o čemu je Karadžić kazao: “Što se tiče serije borba je velika, Ulcinj ima preča posla, ali mi, naravno, nećemo odustati od naše ideje”.

Bonus video: