Što sve znamo o novom filmu o Betmenu

Nijedan DC-ev superheroj nije imao tako uspješnu filmsku karijeru kao osvetnik pod plaštom

4045 pregleda 0 komentar(a)
Patinson, Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Patinson, Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Izlazak novog filma o Betmenu i dalje je daleko, ali to nije spriječilo fanove da smišljaju neke lude teorije o njemu, dok se prvi detalji u vezi s ovim ostvarenjem polako otkrivaju. Nijedan DC-ev superheroj nije imao tako uspješnu filmsku karijeru kao osvetnik pod plaštom. Kroz filmove Tima Bartona, sjajnu trilogiju Kristofera Nolana i u posljednjem do sad slučaju Bena Afleka koji ga je igrao, Betmen je sebe uspostavio kao kultnu figuru u zajtgajstu mejnstrim pop kulture, stvarajući zadivljujuće nasljeđe.

Sad se fanovi spremaju za novu eru, s novim Betmenom i novim filmom. “The Batman” je jedan od najiščekivanijih DC-evih naslova, a s novim detaljima koji se otkrivaju uzbuđenje raste sve više. Tako smo na jednom mjestu prikupili do sad poznate informacije, kao i najzanimljivije teorije fanova.

Ono što je za sad poznato je datum za kad je zakazana premijera novog Betmena. Za fimove je 2020. bila izuzetno teška godina, s masivnim pomjeranjima izlazaka brojnih ostvarenja i ozbiljnim osjećajem nepoznatog kad se govori o budućnosti bioskopa. S druge strane, 2021. djeluje kao da će biti fantastična, jer će upravo brojni filmovi zakazani za 2020, pa pomjereni izaći tada, kao i oni koji su planirani za tu godinu i ranije. Među njima je i “The Batman” čija premijera je zakazana za 1. oktobar naredne godine.

Scenario za ovo ostvarenje napisao je Met Rivs, uz malu pomoć Pitera Krega, dok će direktor fotografije biti Greg Frejzer, poznat po radu na filmu “Zero Dark Thirty” iz 2012. o ubistvu Osame Bin Ladena. Za montažu će biti zaduženi Vilijam Hoj i Tajler Nelson, a muziku će raditi legendarni Majkl Đakino. Glumačka ekipa je puna zvijezda. Robert Patinson će igrati Betmena, odnosno Brusa Vejna, dok će njegove neprijatelje Ridlera i Pingvina igrati Pol Dejno i Kolin Farel. Prava poslastica za fanove biće pojavljivanje Ketvumen koju će otjelotvoriti Zoi Kravic. Tu je i neizbježni komesar Gordon, uloga koja je pripala Džefriju Rajtu. Piter Sarsgard će igrati tužioca Džila Kolsona, Džejmi Loson Belu Real, Beri Kigan političara Stenlija Merkela, a Džon Turturo mafijaša Karmajna Falkonea. Još nije poznato koje uloge su dobili Džil Perez Ejbraham, Čarli i Maks Karver. Endi Serkis će igrati Alfreda Penivorta, Brusovog velikog prijatelja i staratelja.

Ekipa negativaca je uvijek aspekat koji se posebno izdvaja u Betmen filmovima, bilo da su u pitanju Hit Ledžerov i Džek Nikolsonov Džoker, Tom Hardijev Bejn ili Mišel Fajfer i En Hatavej kao Ketvumen. Isti je slučaj i s ovim ostvarenjem, gdje će izgleda glavni negativac biti Dejnov Ridler. Tako djeluje po do sad dostupnim informacijama, mada je moguće da i Ketvumen ponovo vidimo kao antiheroinu. Takođe je poznato da će ovi negativci, zajedno s Pingvinom Kolina Farela biti na vrhuncu svoje moći, jer je Rivs potvrdio da su u ovom filmu tek na početku svog putovanja.

DC-ev filmski univerzum nije bio ni približno uspješan kao Marvalevov, bilo je tu dosta problema, ali se čini da je u posljednje vrijeme našao svoj put. Ipak, nisu sva DC-eva ostvarenja u vezi s ovim univerzumom. To važi i za “The Batman” za koji je potvrđeno da će se odvijati u posebnom univerzumu koji nema veze s onim gdje je Ben Aflek igrao Betmena, te s “Justice League”.

Svi znamo priču o tome kako je Betmen nastao, ona je ispričana mnogo puta i možda je postala i izlizana, pa se zna da neće biti prikazana u novom filmu. “The Batman” se neće baviti porijeklom našeg junaka. Postojaće elementi te priče svakako, ali je radnja smještena u drugu godinu od kad je Brus Vejn postao Betmen i vidjećemo ga kako se bori s mnogim fizičkim i mentalnim izazovima kao neko ko je tek od skoro preuzeo pravdu u svoje ruke.

U trejleru za film vidimo Ridlera kao maskiranu figuru koja koristi ljepljivu traku i ostavlja zagonetke Betmenu. Međutim, po jednoj od najluđih teorija fanova tvrdi se da on ne ostavlja zagonetke Betmenu, već šale. Što lažov radi kad je mrtav? I dalje laže, a u pitanju su šale, ne zagonetke, tvrde neki fanovi koji misle da će Ridler zapravo biti Džoker. Ipak, teško da će ispasti u pravu. O Ridleru je malo informacija dostupno, svega par rečenica koje izgovara u trejleru, ali je na osnovu ovih snimaka isplivala teorija da će u filmu Betmen stvoriti Ridlera tako što će odlučiti da ne ubije kriminalca koji će uticati na život negativca.

Neki takođe očekuju da će novi Betmen imati R rejting, odnosno da će samo odrasli moći da ga gledaju. To je bila uspješna taktika za filmove bazirane na stripu kao što su “Deadpool” i “Logan”, ali malo ko se slaže s ovom teorijom.

Bonus video: