Gordan Kičić za "Vijesti": Nakon "Patuljaka" ne očekujem da će me iko zvati u žiri

Svojoj djeci ne brani da gledaju rijalitije, ali je srećan što oni nijesu dio njihovog interesovanja. „Niko od nas u kući nema želju da vrijeme provodi uz takve programe, na svu sreću“, tvrdi glumac
159 pregleda 0 komentar(a)
Gordan Kičić, Foto: Stevan Ranković, BLIC
Gordan Kičić, Foto: Stevan Ranković, BLIC
Ažurirano: 21.01.2018. 14:48h

Rijaliti programi posljednjih godina dostigli su vrhunac popularnosti na ex-Yu prostorima, a upravo je ta činjenica bila inspiracija reditelju i scenaristi Miloradu Milinkoviću za njegovo novo ostvarenje. Film „Patuljci sa naslovnih strana“, koji je od četvrtka na redovnom repertoaru podgoričkog bioskopa Cineplexx, je komedija koja donosi priču o zvijezdi rijalitija koji se otima kontroli, a glavnu ulogu u ovom filmu tumači srpski glumac Gordan Kičić .

„Ono što je film uspio je da ljude nasmije, ali i da ih zapita ko su to, nažalost, danas idoli našoj djeci“, kazao je nakon premijere filma Kičić koji i sam nije ljubitelj ovakvog programa. Naime, iako je dobio ulogu rijatili zvijezde, Kičić se nije spremao gledajući slične programe, već je ulogu iznio samo zahvaljujući scenariju.

„Scenario je bio dobro napisan i vrlo precizan tako da se tačno znalo šta bih ja trebalo da radim i kako da vodim tu emisiju u kojoj sam glavna zvijezda. Zato i nije bilo komplikovano, a uz to sam bio pošteđen da zbog ove uloge gledam rijalitije, kako bih se spremio za istu“, objasnio je Kičić.

Iako u filmu kao član žirija vrijeđa takmičare koji su se prijavili za talent šou, Kičić je siguran da se to u stvarnom životu ne dešava, već da je žiri prema takmičarima mnogo blaži.

„Ovo je fikcija, uloga, gluma. Moguće i da se slične stvari dešavaju, ali konkretno, mislim da toliko grubi komentari upućeni na račun takmičara mogu biti samo na filmu, tako da taj dio svoje uloge nijednog trenutka nijesam gledao kao realnost“, siguran je Kičić.

Iako oni koji su gledali film na račun njegove uloge imaju samo riječi hvale, glumac je siguran da ga nakon filma „Patuljci sa naslovnih strana“ niko ga neće zvati da vodi sličan šou.

Svojoj djeci ne brani da gledaju rijalitije, ali je srećan što oni nijesu dio njihovog interesovanja.

„Niko od nas u kući nema želju da vrijeme provodi uz takve programe, na svu sreću“, tvrdi glumac.

Saradnja Kičića i Milinkovića počela je još prije nekoliko godina, a glumac igra i jednu od vodećih uloga u filmu „Pojera za srećkom“.

„Sa Miloradom se znam dugi niz godina. Prvi naš posao radili smo prije 17-18 godina, u pitanju je bio neki novogodišnji program i to za Treći kanal. U međuvremenu smo radili još nekoliko stvari, tako da mi je, kad je ova uloga u pitanju, bilo jasno šta on očekuje od mene, šta je zamislio i lijepo smo sarađivali i ovoga puta“, priznaje Kičić.

Tokom svoje karijere najzapaženije uloge imao je u komedijama, međutim, Goran je jedan od rijetkih glumaca na ovim prostorima koji je imao priliku da glumi i pozitivca i negativca.

„Bilo mi je jako bitno da ne uđem u jedan žanrovski okvir jer smatram da je bogatstvo kad imate priliku da radite različite žanrove i uloge. Drago mi je što sam imao priliku da radim u različitim žanrovskim stvarima od komedije, drama, preko trilera i tih nekih i negativnih uloga. Smatram da je svaka od njih ustvari radost ovog posla“, iskren je sagovornik “Vijesti”.

Glumcima koji žive i rade na postoru Balkana manja je šansa da dobiju uloge, jer filmska produkcija još uvijek ne radi punim kapacitetom, na pitanje da li zbog toga treba prihvatiti bilo kakvu ulogu koja im se nudi, Kičić odgovara:

„Uvijek se vodim nekim svojim osjećajem. Ne gledam na taj način posao. Smatram da glumac treba da radi nešto što može, u čemu može biti dobar. Zato i smatram da je kod izbora uloge važno- da li može da je iznese na pravi način i da ona ima smisla i kvalitet“, objašnjava on.

Publika pojedine glumce poistivjećuje samo sa jednom ulogom, bez obzira na to što su ih tokom krijere imali dosta, no, Kičić nema problem da ga pamte samo kroz jedan projekat.

„Tokom godina svašta sam snimao, tako da obično aktuelna uloga bude ujedno i ta po kojoj me u tom trenutku prepoznaju“, kaže Kičić koji je tokom svoje karijere imao filmske, ali i pozorišne i televizijske uloge. Ipak, ako bi morao da izdvoji projekat koji mu je najdraži, kako kaže, izabrao bi ostvarenje „Ustanička ulica“.

„Na tom filmu sam radio godinama, producirao sam ga, igrao glavnu ulogu i to mi je jedan projekat u kojem sam bio uključen od samog početka kao inicijator same te priče. Zato mi je to prvitatno najličniji projekat, za sad“, kaže glumac.

Kako se sve više njegovih kolega bavi produkcijom, Kičić se osvrnuo i na to koliko je danas teško jedan takav projekat poput filma iznijeti do kraja i obezbijediti sredstva bez kojih je nezamislivo bilo šta uraditi.

„Sve više se glumaca uključuje i preuzima ulogu producenta u televizijskim projektima i filmovima. Produkcijom se bavim 11-12 godina, kroz svoju firmu sam za to vrijeme uspio da uradim nekoliko projekata, na koje sam, bez obzira na to koliko sam truda i upornosti uložio, ponosan. Teško jeste, ali ne i nemoguće“, zaključuje Kičić.

„Najbolji orkestri Srbije“, jedno od ljepših TV iskustava

Kako su glumci sve češće i voditelji raznih talent takmičenja, u tome se oprobao i Kičić. Naime, on je bio domaćin muzičkog serijala „Najbolji orkestri Srbije“, a o učešću u ovom prjektu kaže:

„To je bilo divno iskustvo, u pitanju je bio sjajan televizijski format. Čak sam i svirao sa svima i to mi je jedno od ljepših televizijskih iskustava koje sam imao“, prisjeća se Kičić.

Slušao o Titu , ali ga nije upoznao

Kičićev djeda bio je Titov ljekar, a kao mali glumac je imao priliku da „iz prve ruke“ sluša o poredsjedniku.

„Djeda nam je puno pričao o Titu, imamo i dosta memorijabila sa raznih putovanja. Ta priča o Titu bila je sastavni dio naše familije, međutim, nažalost, nisam uspio i lično da ga upoznam “, priznaje Kičić.

Bonus video: