Filmski festival u Kanu krajem oktobra u simboličnom mini izdanju

Organizatori se nadaju da će naredne godine u uobičajenom terminu od 11. do 22. maja biti održano 74. izdanje manifestacije

3948 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Filmski festival u Kanu, koji nije mogao da bude održan na proljeće zbog sanitarne krize, imaće krajem oktobra simbolično mini izdanje na kojem će biti prikazana četiri filma iz zvanične selekcije za 2020. godinu.

Mini festival koji će trajati od 27. do 29. oktobra, otvoriće ostvarenje "Un triomphe" (Jedna pobjeda) reditelja Emanuela Kurkola (Emmanuel Courcol), a na projekciji će biti filmska ekipa.

Kulturnu manifestaciju će zatvoriti film "Les Deux Alfred" (Dvojica Alfreda) Brunoa Podalidesa (Podalydes). Toj projekciji će prisustvovati reditelj i glavna glumica u filmu Sandrin Kiberlen (Sandrine Kiberlain).

Biće prikazana još dva filma - "True Mothers" Japanke Naomi Kavaze i "Beginning" prvenac Gruzijke Dee Kulumbegašvili koji je nedavno nagrađen na filmskom festivalu u San Sebastijanu.

Žiri, čiji će sastav uskoro biti saopšten, dodijeliće Zlatnu palmu za kratkometražni film i nagrade Sinefondasion (Cinefondation) specijalizovane za otkrivanje novih talenata.

Organizator Kanskog festivala koji nije mogao da bude održan u maju zbog epidemije koronavirusa, samo je saopštio spisak od 56 filmova u zvaničnoj selekciji za 2020. godinu.

U međuvremenu neki od filmova na tom spisku su prikazani na drugim festivalima.

Organizatori se nadaju da će naredne godine u uobičajenom terminu od 11. do 22. maja biti održano 74. izdanje festivala u Kanu.

Bonus video: