Sofija Vergara najplaćenija glumica

Vergara, koja je trenutno sutkinja u emisiji "Amerika ima talenat", zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plati i angažmanima

9294 pregleda 2 komentar(a)
Vergara, Foto: AP Photo
Vergara, Foto: AP Photo

Zvijezda "Moderne porodice" Sofija Vergara na vrhu je Forbsove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su bioskopi zapali u krizu.

Vergara, koja je trenutno sutkinja u emisiji "Amerika ima talenat", zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plati i angažmanima. Prošle godine je bila na drugom mjestu.

Kolumbijka je zarađivala je 500 hiljada dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emijem nagrađene "Moderne porodice" koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine, prenosi Hina.

Forbs je procijenio da će zaraditi "barem 10 miliona dolara po sezoni" za "AGT", jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizovala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje bioskopa, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odloženo.

Oskarovka Anđelina Džoli na drugom je mjestu Forbsove liste s 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili striming servisima nalaze se na vrhu liste.

Zvijezda serije "Wonder Woman" Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milionom dolara, no dio novca je zaradila u Netfliksovom filmu "Red Notice".

Na osmom mjestu s 19 miliona dolara nalazi se Elen Pompeo, a Elizabet Mos na devetom je mjestu s 16 miliona dolara.

Još jedna dobitnica Oskara, Vajola Dejvis, prvi put se pojavila na top 10 listi.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više - gotovo 550 miliona dolara - u istom periodu. Tu listu je prošlog mjeseca predvodio Dvejn "The Rock" Džonson sa 87.5 miiona dolara.

Bonus video: