Nagrada „Pavle Vujisić” Voji Brajoviću

Riječ je o prestižnom priznanje koje glumci, odnosno članovi Udruženja filmskih glumaca Srbije dodjeljuju svojim najuspješnijim kolegama. Nagradu je Voji Brajoviću uručio predsjednik udruženja Vladan Živković između projekcija filmova druge festivalske večeri

2740 pregleda 0 komentar(a)
Voja Brajović, Foto: Rtv Budva
Voja Brajović, Foto: Rtv Budva

Na tradicionalnom, 55. po redu Festivalu glumačkih ostvarenja „Filmski susreti Niš 2020” preksinoć je uručena nagrada za životno djelo „Pavle Vujisić” doajenu srpskog glumišta Vojislavu Voji Brajoviću.

Riječ je o prestižnom priznanje koje glumci, odnosno članovi Udruženja filmskih glumaca Srbije dodjeljuju svojim najuspješnijim kolegama. Nagradu je Voji Brajoviću uručio predsjednik udruženja Vladan Živković između projekcija filmova druge festivalske večeri.

Filmski susreti otvoreni su u subotu filmom “Ime naroda” u režiji Darka Bajića i traju do 15. oktobra, a na završnoj svečanosti narednog četvrtka biće dodeljene tradicionalne nagrade niškog festivala - „Car Konstantin”, „Carica Jelena”, Gran-pri Naisa, kao i povelje za najbolju mušku i žensku ulogu, nagrade za mušku i žensku epizodu i priznanje za najbolju debitantsku ulogu. Sinoć je prikazano i ostvarenje “Grudi” rediteljke Marije Perović u okviru glavnog takmičarskog programa. Projekciji su prisustvovali glumci: Vojin Ćetković, Peđa Bjelac, Jelena Đukić i Danilo Lončarević, kao i rediteljka Marija Perović.

U konkurenciji za nagrade je 10 ostvarenja, a selekciona komisija je, kako je obrazloženo, odabrala ovih 10 ostvarenja vodeći se isključivo kriterijumima kvaliteta glumačke igre.

“Prednost je data filmovima u kojima, u odnosu na druge stvaralačke doprinose, glumačka ostvarenja značajnije utiču na filmove u cjelini, a vodilo se računa i o komunikativnosti tih filmskih djela sa publikom”, saopštio je Programski savjet Filmskih susreta.

Bonus video: