Kristen Stjuart i Lea Sedu u žiriju Kanskog festivala

Žirijem koji će imati 5 žena i 4 muškarca predsjedavaće glumica Kejt Blanšet, a u njemu će biti i kineski glumac Čang Čen, američka scenaristkinja Ava Duverne, pjevačica iz Burundija Khađa Nin i ruski reditelj Andrej Zvjagincev, pojašnjava Festival u saopštenju
302 pregleda 0 komentar(a)
Kristen Stjart, Foto: Wikipedia Commons
Kristen Stjart, Foto: Wikipedia Commons
Ažurirano: 19.04.2018. 07:27h

Američka i francuska glumica Kristen Stjuart i Lea Sedu, kanadski reditelj Deni Vilnev i francuski Rober Gedigan biće u žiriju Festivala u Kanu, objavljeno je u srijedu.

Žirijem koji će imati 5 žena i 4 muškarca predsjedavaće glumica Kejt Blanšet, a u njemu će biti i kineski glumac Čang Čen, američka scenaristkinja Ava Duverne, pjevačica iz Burundija Khađa Nin i ruski reditelj Andrej Zvjagincev, pojašnjava Festival u saopštenju.

Prošle je godine žiri kojem je predsjedavao Šanac Pedro Almodovar Zlatnu palmu dodijelio filmu "Kvadrat" švedskog režisera Rubena Oestlunda.

Ovogodišnji festival traje od 8. do 19. maja kada će žiri dodijeliti nagrade, prenosi Hina.

Veterani poput Žan Luk Godarda i Spajk Lija, ali i režiseri koji su pod prismotrom u svojim zemljama kao što su Iranac Džafar Panahi i Rus Kirill Serebrenikov takmičiće se na 71. festivalu čiji je službeni program objavljen prošle nedjelje.

Bonus video: