Deni Bojl radi seriju o Sex Pistolsima

Ostvarenje koje će nositi naslov “Pistol” izaći će u formi od šest epizoda, još se ne zna kad

2877 pregleda 0 komentar(a)
Sex Pistols 1977., Foto: Mirror.co.uk
Sex Pistols 1977., Foto: Mirror.co.uk

Britanski reditelj Deni Bojl zadužen je za režiranje nove serije o pionirima panka, Sex Pistolsima. Serija se zove “Pistol” i dolazi u šest epizoda.

Bojl je reditelj brojnih uspješnih naslova kao što su “Slumdog Millionaire”, “Steve Jobs”, “Yesterday“, “28 Days Later” i “The Beach”, ali najbolje je zapamćen po neizostavnom dijelu pop kulture - filmu “Trainspotting” koji slovi kao jedno od najvažnijih ostvarenja u kinematografiji devedesetih. Bojl je trebalo da režira i 25. film o Džejmsu Bondu, ali je napustio taj projekat, što mu je dalo vremena da se prihvati ove pank priče.

“Ovo je trenutak kada su se britansko društvo i kultura zauvijek promijenili. Ovo je bio ključni momenat za britansku uličnu kulturu: obični mladi ljudi imali su pozornicu, a pretakali su svoj bijes i u modu – i svi su morali da gledaju i slušaju, a svi su ih se ili bojali ili su ih slijedili. Sex Pistols. U njihovom je središtu bio mladi, šarmantni, nepismeni kleptoman i heroj vremena Stiv Džouns, koji je po vlastitim riječima ’94. postao najveći gitarista svih vremena. Ovo je priča o o tome kako je do toga došlo”, poručio je Bojl.

Glavne uloge imaju Enson Bun koji će utjelotvoriti frontmena Džonija Rotena, dok je Luis Partridž dobio ulogu ozloglašenog Sida Višiza. Bend zaokružuju Džejkob Slejter kao bubnjar Pol Kuk i Fabijen Frankel kao originalni basista Glen Metlok. Zvijezda serije “Game of Throns” Mejzi Vilijams igraće manekenku i ikonu panka Pamelu Ruk, poznatu i kao Džordan. Uloga djevojke Sida Višiza - Nensi Spandžen, pripala je glumici Emi Eplton.

Datum izlaska serije “Pistol” nije poznat, ali produkcija bi trebalo da startuje u martu.

Bonus video: