Nik Kasl ponovo glumi lik ubice Majkla Mejersa

“Imao sam sastanak sa Karpenterom od 15 minuta i on je pristao na saradnju”
256 pregleda 0 komentar(a)
Nik Kasl, Foto: Wikimedia.org
Nik Kasl, Foto: Wikimedia.org
Ažurirano: 24.12.2017. 15:34h

Glumac Nik Kasl, repriziraće ulogu čuvenog Majkla Mejersa u najnovijoj verziji kultnog horor ostvarenja “Noć vještica”, piše NME magazine.

Kasl je tumačio lik odraslog Majkla u originalnom dijelu iz 1978. godine, a u pitanju je dječak koji je ubio svoju sestru i nakon 15 godina se vraća u svoju kuću kako bi nastavio ubijanje na Noć vještica.

Prema riječima producenta Džejsona Bluma, film će biti “nova verzija kao suprotnost nastavku”.

Ovo znači da se priča neće bazirati na devet prethodnih djelova, već će se direktno nastavljati na originalni, prvi film.

Otrkiveno je i da će dubler, Džejms Džud Kortni, takođe tumačiti lik Majkla, koji se naziva i Sjenkom, jer tokom filma publika često vidi samo mali dio glavnog junaka.

Takođe, glumica Džejmi Li Kertis ponovo će igrati Lori Strod, kao što je to činila i u prethodnih deset filmova iz franšize “Noć vještica”.

Ćerku Lore Strod, Keren, glumiće Džudi Grir, dok će mlada glumica Endi Matičak igrati njenu unuku.

Matičak je ranije glumila u dramama “Miles”(2016) i “Evol” (2017).

Da je u pitanju ozbiljna produkcija dokazuje i to što je kao umjetnik za specijalne efekte, kostime i šminku, angažovan Kristofer Nelson, koji je ranije radio na filmovima “Suicide Squad”, “Deadpool” I “Kill Bill”.

Scenarista originalnog, prvog dijela “Noć vještica”, Džon Karpenter, ovoga puta će biti u ulozi konsultanta, ali i izvršnog producenta, a navodno je njegov angažman bio uslov Džejsona Bluma.

“Otišao sam kod vlasnika autorskih prava i rekao im da želim da snimim ‘Noć vještica’, ali ukoliko će sa mnom raditi Džon Karpenter. Rekli su mi da nikada neću uspjeti da ga nagovorim, a ja sam odgovorio da mi daju šansu. Imao sam sastanak sa Karpenterom koji je trajao 15 minuta i on je pristao na saradnju. Nadam se da ćemo napraviti dobru stvar i da nećemo razočarati fanove”, poručio je on.

“Ne mogu ništa više da vam otkrijem o novom filmu ‘Noć vještica’, osim da će biti dobar”, obećao je Blum.

Premijera ovog ostvarenja zakazana je za 19. oktobar, naredne godine.

Bonus video: