čuvena marija iz "žikine dinastije"

Preminula glumica Rialda Kadrić

Glumila je u filmovima „Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi“, „Dvoboj za južnu prugu“, „Kakav deda, takav unuk“, „Idi mi, dođi mi“, „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“, „Žikina dinastija“

17202 pregleda 5 komentar(a)
Rialda Kadrić, Foto: Screenshot
Rialda Kadrić, Foto: Screenshot

Poznata jugoslovenska glumica, Rialda Kadrić, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu "Žikina dinastija", preminula je u 58. godini, prenio je RTS.

Mnogi su joj posle te uspješne uloge predviđali slavnu budućnost, ali je Rialda Kadrić odabrala život bez glumačkih uloga, piše RTS.

Rođena je u Beogradu, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Bila je profesor književnosti i psihoanalitički terapeut. Svoju prvu ulogu dobila je sa petnaest godina, 1978. godine u filmu „Lude godine“, u režiji Zorana Čalića.

U filmu glumi lik Marije, srednjoškolke koja se zaljubljuje u svog vršnjaka Bobu, koga je glumio Vladimir Petrović.

Glumila je u filmovima „Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi“, „Dvoboj za južnu prugu“, „Kakav deda, takav unuk“, „Idi mi, dođi mi“, „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“, „Žikina dinastija“.

Rialda Kadrić se glumom bavila u periodu od 1978. godine do 1990. godine, kada je odlučila da se preseli u London, gde je i živjela.