Likovi iz “Mućki” i na markicama

U čast obilježavanja 40. godišnjice kultne britanske serije biće napravljena posebna edicija

2950 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Britanska kraljevska pošta odlučila je da povodom 40. godišnjice jedne od najboljih britanskih humorističkih serija “Mućke” napravi specijalnu ediciju poštanskih marki na kojima će se naći likovi braće Dereka Del Boja i Rodersa Rodnija Trotera i njihovih prijatelja iz Pekama.

Na osam od ukupno 12 marki biće napisane čuvene replike iz serije, dok će na četiri biti istaknuta četiri glavna lika porodične loze Trotera.

Na marki sa likom Del Boja napisana je njegova čuvena rečenica „Sljedeće godine u ovo vrijeme bićemo milioneri!“, a uz Rodnijev lik napisana je riječ „kosmično!“, kojom ispoljava oduševljenje ili sarkastično razočaranje. Pored Del Boja i Rodnija, izrađena je marka sa likom njihovog djeda, koji je u seriji predstavljen kao Deka, uz koji je napisano „Oduvijek sam želio da posjetim Benidorm. Gdje je to?“, kao i marka sa likom strica Alberta, bivšeg pripadnika Britanske kraljevske mornarice, uz tekst „Tokom rata…“, zbog njegovih čestih ratnih priča.

Na ostalim markama nalaze se jednako kultni likovi Triger, Denzil, supruge braće Troter, Rakel i Kasandra, Bojsi, Marlin i pas Vojvoda, prenio je „Skaj njuz“.

Iako je serija emitovana od 1981. do 2003. godine, snimljeno je, zapravo, samo sedam sezona. Posljednja sezona iz 1991. završava se rođenjem Delovog i Rakelinog sina Demijana. Deset specijalnih epizoda prikazano je između 1991. i 2003. za vrijeme božićnih praznika. U tri specijala, prikazana za Božić 1996, ostvarila se želja Dela i Rodnija i njihovih porodica da postanu milioneri, a ta epizoda još uvijek drži rekord kao najgledanija epizoda sitkoma na britanskoj televiziji sa 24,3 miliona gledalaca. Troteri su izgubili svoje milione zbog pada akcija na berzi.

Jedanaest godina nakon što je serija zvanično završena snimljena je specijalna kratka epizoda u kojoj se, pored ser Dejvida Džejsona (Del Boj) i Nikolasa Lindhersta (Rodn) pojavljuje bivši engleski fudbaler Dejvid Bekam. Poštanske marke biće u prodaji od 16. februara.

12

markica biće ponuđeno u specijalnoj ediciji na kojima će se naći likovi braće Del Boja i Rodnija Trotera i njihovih prijatelja iz Pekama

Bonus video: