"POTREBNO IMENOVATI I ONE SA DRUGE STRANE"

Mekelen: Neke glumice same nude seks za ulogu, sve je potpuno ludilo

Glumac, koji je javno priznao da je homoseksualac, osudio je Kevina Spejsija zbog načina na koji je saopštio svijetu svoju seksualnu orijentaciju
109 pregleda 1 komentar(a)
Ijan Mekelen, Foto: Shutterstock
Ijan Mekelen, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.12.2017. 17:25h

Britanski glumac ser Ijan Mekelen obratio se studentima na Oksfordu gdje se osvrnuo na seks-skandale koji potresaju Holivud.

Iako smatra da je važno što žrtve govore o nasilju, kaže da treba osuditi i one žene koje su same nudile seks za uloge u filmu, piše B92.

“Krivci moraju biti imenovani, ali je za žrtve nekada veoma teško da to učine. Nadam se da prolazimo kroz period koji će nam pomoći da iskorijenimo tu pojavu. Međutim, govoreći iz sopstvenog iskustva, kada sam šezdesetih počinjao kao glumac, reditelj u jednom pozorištu u kojem sam radio, pokazao mi je fotografije je dobijao od žena koje su željele posao. Neke od njih su na dnu fotografija pisale ’DRR’ – pravo reditelja ispoštovano, tačnije ’Ako mi date ulogu, spavaću sa vama’“, rekao je studentima.

Ijan se istakao da se te žene i same predstavljaju kao žrtve nasilja, kao i da je sve postalo jedno "veliko ludilo u kojem niko ne želi da učestvuje."

Sedamdesetogodišnji Mekelen, koji je javno priznao da je homoseksualac, osudio je i Kevina Spejsija zbog načina na koji je saopštio svijetu svoju seksualnu orijentaciju, tačnije kao odgovor na optužbe o seksualnom uznemiravanju maljoletne osobe.