pripreme glumice za filim

Prpić išla kod ličnog terapeuta kako bi bolje razumjela lik koji tumači

Od večeras počinje bioskopski život psihološkog trilera “Jedini život” u kojem glavnu ulogu tumači Anđelka Prpić
 

7737 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz filma “Jedini izlat”: Anđelka Prpić, Foto: Promo
Detalj iz filma “Jedini izlat”: Anđelka Prpić, Foto: Promo

Glumica Anđelka Prpić tumači glavni lik u psihološkom trileru “Jedini izlaz”, koji od danas počinje bioskopski život širom regiona. Dramskom ulogom u novom psihološkom trileru Anđelka je napravila promjenu u karijeri, s obzirom na to do ju je do sada publika imala priliku gledati u potpuno drugačijem žanru, a ovo joj je njena prva glavna rola na filmu.

Suprug Ane Kolar koju igra Prpić stradao u požaru, a bio je poznati advokat. Šest godina nakon nesreće Ana dobija informacije koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici. Zajedno sa inspektorom Dejanom Štrpcem (Ljubomir Bandović) koji istražuje lanac zločina, počinje zajedničku potragu za istinom koja ih suočava sa mrežom laži, ucjena, ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti… Pored Prpić i Bandovića u filmu između ostalih igraju i Danica Maksimović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Janko Popović Volarić, Milena Predić, Toni Mihajlovski, režiju potpisuje Darko Nikolić, dok je scenario napisao Marko Popović, a saradnici su mu bili Iva Mitrović i Ivan Knežević.

Projekat “Jedini izlaz” podržan je prošle godine od strane Filmskog centra Srbije, uz obrazloženje da je u pitanju „savremeni triler sa vješto inkorporiranim elementima horor žanra i angažovane socijalne drame“. Ulogu Ane Kolar je kako kaže prihvatila zato što je privukao scenario.

“Čim pročitate scenario, znate s čim imate posla. U dahu sam progutala Popovićev scenario, koji me je jako uzbudio kao čitaoca, a posebno kao glumca. Odmah sam pomislila da je preveliki zalogaj za mene, da mu nisam dorasla. Ali ono što je presudilo da se u ovaj projekat zaljubim je dvojac - reditelj i producent”, ispričala je u jednom intervjuu Anđelka.

Ulogu nije dobila na kastingu, već je u pozivu Nikolić obavijestio da bi volio da je angažuje za glavnu rolu u trileru.

“Odmah sam u glavi otpisala to kao “ma, ko je ovaj čovjek koji meni nudi ulogu u psihološkom trileru? Zar će mi bez probe povjeriti tako težak zadatak?”. Ja to uopšte nisam uzela za ozbiljno” ispričala je ona dodajući da je od poziva do snimanja prošlo nešto više od godinu dana.

Ne krije da su pripreme za ovaj film trajale dugo i da je bila temeljna u pripremi. Naime, išla je kod ličnog terapeuta kako bi bolje razumjela lik Ane Kolar koji igra.

“Mislim da se najveći dio posla obavi u pripremi i zato nekako, čini mi se se, pozorište više cijeni na neki način pripreme. Znate da su glumci rad na tome, zato što su fizički odlazili, probali, pokušavali i došli do nekih rješenja. U brzini rada, u nekako ograničenim budžetima, mi na snimanjima nemamo puno prilika da se pripremamo, pogotovo na televiziji. A čak i film mislim da zavisi od reditelja do reditelja, a da se to ne priprema toliko”, ističe ona i istile da je željela da se za ovu ulogu, s obzirom na to da joj je prva glavna na filmu, prirpemi maksimalno koliko može, sama, bez kolega.

“Poenta je bila da se pripremim za to njeno psihičko stanje, u kome je ona gotovo od svog najranijeg djetinjstva, gdje je preživjela određenu vrstu traume i u svojoj primarnoj porodici i kasnije kroz život, do momenta kada kreće film da se dešava. U pitanju je i porodično nasilje i nasilje nad ženama, ima tu svega. Generalno taj posttraumatski sindrom se dešava ljudima sa ratišta i uzimaju jedan širok spektar situacija”, ispričala je Anđelka za RTS.

“Pripremala sam se iz pomoć svog ličnog terapeuta, kako to izgleda, kako se to manifestuje, šta ja to doživljavam, kako ljekovi utiču, ne može sve da se vidi ali meni je bilo značajno sve to da posložim”, dodala je ona.

Preporučujemo za Vas