Oproštajni meč za liječenje djevojčice

Bokser je tokom snimanja emisije koja će biti emitovana večeras u 20 sati, između ostalog, mijenjao uličnu rasvjetu i radio u mljekari
105 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2017. 16:26h

Istaknuti crnogorski bokser i selektor bokserske reprezentacije Crne Gore Boško Drašković uspio je u najnovijoj epizodi "Dnevnice" da prikupi dovoljno novca za početak liječenja četvorogodišnje djevojčice iz Nikšića Sofije Šušić, koja boluje od rijetkog oboljenja.

Ali tu njegov humanitarni rad ne staje, jer je u razgovoru sa "Vijestima" najavio da priprema i boks meč na kojem će takođe prikupljati novac za pomoć svojoj sugrađanki.

Drašković je kazao da je "Dnevnicu", koja se prikazuje večeras od 20 sati na TV Vijesti, pratio još od ranije i da je uvijek imao pozitivno mišljenje o njoj, pa mu je tako bilo i zadovoljstvo da učestvuje.

"Pogotovo u ovakvom slučaju. Mislim da je to prava stvar. Pozitivno sam iznenađen u suštini koliko se građana odlučilo da pomogne toj djevojčici, tako da nije bilo problema da se nađu akteri, tačnije firme koje će sudjelovati u ovome", ispričao je Drašković.

Ova epizoda "Dnevnice" drugačija je po tome što je bokser sakupljao samo novac, a ne, kao u ranijim izdanjima i pomoć u robi. On je kazao da je to bilo lijepo iskustvo za njega i dodao da je prikupljeno 5700 eura, što je svota koja je bila potrebna za početak liječenja djevojčice. Drašković skromno kaže da je u pitanju korektna suma.

"Dovoljno je skupljeno za početak liječenja, ali s obzirom na to da će liječenje trajati dugo, vjerovatno će porodica imati i neke druge troškove, vjerovatno neće moći da rade, nego će biti pored nje svo vrijeme, plaćati smještaj, hotele i sve što je potrebno", realan je bokser, koji je predstavljao Crnu Goru na Olimpijadi u Londonu 2012. godine

Zato je Drašković odlučio da nastavi da pomaže porodici bolesne djevojčice, na način na koji najbolje zna. Tako što će boksovati za nju.

"Ova emisija me inspirisala kao bivšeg boksera i selektora da odradim još nešto pozitivno da bih prikupio novac za njeno liječenje, tako da sam se obavezao da organizujem jedan bokserski meč u Nikšiću koji će se održati 22. decembra i biće humanitarnog karaktera. Sav novac od prodatih ulaznica biće doniran za liječenje naše sugrađanke i siguran sam da će se Nikšićani prije svega odazvati zbog nje. Na istom meču ću ja boksovati svoj oproštajni meč. Pripreme idu pozitivno, biće i muzički dio i siguran sam da će se prikupiti još potrebnog novca", istakao je on.

Kada je u pitanju ono što je do sad uradio, kaže da mu nije bilo teško i pored toga što je morao da obavlja poslove koji mu nisu bliski, pa je tako u "Dnevnici" mijenjao uličnu rasvjetu i radio u mljekari.

"To su sve poslovi za koje nisam bio stručan. Međutim, uklopio sam se. Bilo je zanimljivo i nije teško kad se zbog ovakvih stvari radi. Znajući da sam u nekoj formi i fizički aktivan dali su mi i neke fizičke poslove, ali moglo se, zadovoljstvo je bilo", konstatuje Drašković.

Volio bi da vidi Sergeja Ćetkovića u emisiji, a i u ringu

Da li bi Drašković volio da u sklopu emisije vidi neku poznatu ličnost u ringu, kako radi njegov posao? Odgovor možda nije iznenađujuć, budući da se Drašković dosjetio crnogorske pop zvijezde koja je nadaleko poznata po svojoj humanosti.

"Može, Sergej Ćetković recimo. Volio bih njega da vidim u ovakvoj nekoj akciji, pošto znam da je veliki humanista, pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi on obavio Dnevnicu. Pa i da boksuje u sklopu emisije ako treba, što da ne", kazao je on.

Galerija

Bonus video: