"Bila je istinska muzička ikona"

Dokumentarac o životu Ejmi Vajnhaus

“Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Ejmi, onu koju sam odgajala, i radujem se prilici da ponudim razumijevanje njenih korijena i dublji uvid u stvarnu Ejmi”, rekla je njena majka Dženis

4536 pregleda 2 komentar(a)
Poslednji Ejmin album, Foto: Shutterstock
Poslednji Ejmin album, Foto: Shutterstock

Film pod nazivom “Amy Winehouse: 10 Years On” naručili su BBC Two i BBC Music sa željom da se istraži Ejmi Vajnhus kroz razgovor s ljudima koji su je najbolje poznavali, a opisan je kao “interpretacija njenog života kao žene, njene ljubavi i nasljeđa”.

Novi film o Ejmi biće prikazan na BBC Two, obilježavajući 10 godina od njene smrti.

Ejmi Vajnhaus umrla je od trovanja alkoholom 23. juna 2011. godine kada je imala 27 godina, a njen album “Back to Black” naknadno je u Velikoj Britaniji postao najprodavaniji album u 21. vijeku do danas.

Prema saopštenju za medije, film će “osvijetliti djelove njenog života za koje se do danas nije čulo”.

Film bi trebalo da bude “ispričan” prvenstveno iz perspektive njene majke Dženis, čije se viđenje “često razlikuje od narativa koji nam je ranije bio predstavljen”.

“Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Ejmi, onu koju sam odgajala, i radujem se prilici da ponudim razumijevanje njenih korijena i dublji uvid u stvarnu Ejmi”, rekla je njena majka Dženis.

Ostali članovi porodice i prijatelji takođe će pojavljivanjem u dokumentarnom filmu o njoj približiti kakva je bila muzičarka.

Dov Fridman, izvršni producent filma drago što će publika imati priliku da upozna i drugu Ejmi i sazna nepoznate detalje o njoj i njenom životu koji do sada javnosti nijesu bili poznati.

“Ejmi je bila istinska muzička ikona. Ne možemo biti ponosniji što smo pomogli onima koji su najbliži Ejmi da povrate njenu priču, 10 godina posle njene smrti”, rekao je u službenoj izjavi Fridman.