Podgorička premijera "Iskre" Gojka Berkuljana večeras u "Budu Tomoviću"

Ovo je prvi film mladog režisera sa Cetinja, koji potpisije i scenario zajedno sa Anom Vujadinović
58 pregleda 1 komentar(a)
Iskra
Iskra
Ažurirano: 08.12.2017. 12:21h

Nakon velike premijere na novskom Filmskom festivalu, koja je okupila preko 900 ljubitelja kinematografije, debitantski film “Iskra”, mladog režisera Gojka Berkuljana, večeras će biti premijerno prikazan u Podgorici.

“Iskra” će biti prikazana u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, večeras u 20:30 časova, u sklopu Podgorica filmskog fesivala. Ovo je prvi film mladog režisera sa Cetinja, koji potpisije i scenario zajedno sa Anom Vujadinović.

Priča prati penzionisanog inspektora Petra i njegovu kćerku Iskru. Monotonija penzionerskih dana biva prekinuta u trenutku kada mu Igor, novinar i Iskrin kolega, javlja da Iskre nema već par dana. Radeći na jednom članku, u žurbi je od Igora pozajmila ključeve njegovog automobila i više se nije vraćala. Ipak, auto ubrzo biva pronađen u jednoj uvali pokraj uskog i zabačenog seoskog puta, ali od Iskre ni traga. Sve ukazuje da je u kolima sa njom bila još jedna osoba. Potraga za Iskrom pocinje i istraga za uzrokom Iskrinog nestanka odvodi Petra daleko u njegovu prošlost.

U filmu glume Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić, Aleksandar Gavranić, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Mišo Obradović... Muziku za film potpisuje frontmen podgoričke rok grupe Freedom, Rade Vukčević.

Bonus video: