Revija "U susret Oskaru"

Bogat filmski program uključiće četiri ostvarenja, a projekcije počinju u 19 časova. Na programu je “Građanin Kejn” sa devet nominacija i Oskarom za najbolji scenario

2421 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crnogorska kinoteka
Foto: Crnogorska kinoteka

Crnogorska kinoteka realizuje treće izdanje filmske revije “U susret Oskaru” koja počinje sjutra i traje do 25. aprila. Projekcije odabranih filmova realizuju se povodom 93. dodjele prestižne nagrade Američke filmske akademije Oskar.

Bogat filmski program uključiće četiri ostvarenja, a projekcije počinju u 19 časova. Na programu je “Građanin Kejn” sa devet nominacija i Oskarom za najbolji scenario.

"Hrabro umjetničko ostvarenje Orsona Velsa, univerzalna priča o moći, vlasti, korupciji i ljudskim ograničenjima donijela je svjetskoj kinematografiji posebnu filmsku magiju", ističe se u opisu.

Biće prikazan i film “Francuska veza”, adaptacija istoimenog romana Robina Mura koji je osvojio osam nominacija i pet Oskara: za najbolji film, najboljeg glumca, najbolji scenario, montažu i režiju.

Repertoar obuhvata i dva ostvarenja iz 2020. godine, popularni film “Druk” (Another Round) koji je nominovan u kategoriji za najbolji strani film i za najboljeg reditelja i “Minari” nominovan u kategoriji za najbolji film, režiju, najboljeg glumca i najbolju žensku sporednu ulogu.

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je potvrda dolaska na mejl program@kinoteka.me.

Bonus video: