Završen 49. FEST: "Oaza" najbolji film, Đuričko i Barić najbolji glumci...

Najbolji debitantski film u Glavnom takmičarskom programu prema odluci žirija je film "Potencijalni kandidat" Erdžana Kesala

2889 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz filma "Oaza", Foto: Screenshot/Youtube
Scena iz filma "Oaza", Foto: Screenshot/Youtube

Dodjelom nagrada i projekcijom filma "Kreka: Lovac na snove" o slavnom scenografu Miljenu Krakoviću Kreki večeras je u Kombank dvorani u Beogradu završen 49. Fest.

N1 navodi da je Krakoviću uručena počasna nagrada "Beogradski pobednik" za doprinos filmskoj, a da je žiri glavnog takmičarskog programa dodijelio nagradu za najbolji film ostvarenju "Oaza" Ivana Ikića.

Istom filmu je pripala i nagrada "Nebojša Đukelić", koju dodjeljuje žiri kritičara.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Oskaru Roleru za film "Enfant Terrible", a za najbolji scenario italijanskoj braći Damianu i Fabiu Dinoćenco za priču iz filma "Tamna bajka".

Najbolju mušku ulogu, po mišljenju žirija, odigrao je Nikola Đuričko u filmu "Živ čovek".

Priznanje za najbolju žensku ulogu pripalo je Lani Barić, scenaristkinji i glavnoj glumici u filmu "Tereza37".

Najbolji debitantski film u Glavnom takmičarskom programu prema odluci žirija je film "Potencijalni kandidat" Erdžana Kesala.

Žiri takmičarskog programa FEST fokus nagradu za najbolji film dodijelio je rumunskom ostvarenju "Polje maka" reditelja Eužena Žebelanua, dok je nagrada dnevnog lista Politika "Milutin Čolić" za najbolji domaći film dodijeljena ostvarenju "Lihvar" Nemanje Ćeranića.

Bonus video: