Nimanbegu: Humanitarni rad mi nije stran

U hotelu sam naučio da nekad treba unaprijed znati šta gost može da zatraži
98 pregleda 1 komentar(a)
Genciu Nimanbegu
Genciu Nimanbegu
Ažurirano: 29.11.2017. 06:18h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu pokazaće koliko teške poslove je spreman da radi kako bi sakupio novac za sedmogodišnjeg sugrađanina koji boluje od cerebralne paralize i kome je za liječenje matičnim ćelijama u Turskoj potrebno mnogo novca. Nimanbegu je bio spreman da na dan napusti fotelju, zaboravi na funkciju i radi za dnevnicu, a kako se snašao vidjeće večeras publika u istoimenoj emisiji na Televiziji Vijesti od 20 časova.

“Mi Ulcinjani se po tradiciji okrećemo pomorstvu i maslinarstvu, ti mi poslovi nijesu strani tako da imam iskustva u fizičkim poslovima, ali sam zahvaljujući zadacima naučio i neke nove tehničke detalje i imao potpuno nove zadatke”, njegovi su utisci sa snimanja.

“Gledao sam i ranije emisiju, kad mi to obaveze dozvole i veoma je interesantna”, prokomentarisao je Dnevnicu Nimanbegu.

Na dan snimanja bilo je veoma hladno, no on nije odustao iako je imao temperaturu. Političar je otkrio koji mu je od poslova bio najkompleksniji.

“Mislim da je to ipak fabrika tepiha, mada sam učestvovao i u cijeloj proizvodnji dušeka”, prisjeća se Nimanbegu. Bio je i kao konobar, a o tome koliko su gosti bili zahtjevni, sagovornik Vijesti kaže: “Moji prijatelji koji su bili na snimanju nijesu bili zahtjevni, ali ni ostali gosti. Radeći u hotelu naučio sam i da nekad treba unaprijed znati šta gost može da zatraži”.

Kao i ostalim učesnicima Dnevnice, ovonedjeljnom akteru emisije je bila čast što može, makar na dan pomoći sugrađanima, no Nimanbegu iza sebe ima staž kad su u pitanju humanitarne akcije.

“Još '99. sam osnovao humanitarnu organizaciju Drita, imali smo puno posla, pomagali i imali uspješne rezultate, pa mi humanitarni rad nije stran”, ispričao je Nimanbegu.

Bonus video: